Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ochránit tůje před cizími psy?

Od: tazatelka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, kdo poradí, jak ochránit a hlavně čím, a tím i zachránit již poškozené tůje, před "venčícími" se psy? Bohužel, ne vždy se podaří dopadnout "venčícího pánička" a domluvit mu. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud nechcete postavit nějaký plot kolem stromků, což by bylo trvalé řešení, nasypte kolem stromků pepř. Psy toto aroma nemají rádi a na stromky se nevymočí. Nevýhoda tohoto řešení je, že se musí pravidelně obnovovat. Ale zase je to hned a není to na trávníku ani vidět.

pecenkav*
hodnocení

0x

Ja bych jim v tom nebranil, nechal bych je to dokoncit, kvuli tem tujim v okoli prastavaji rodit hrusky.

hodnocení

0x

Dobrý den. Škoda, že nepíšete, jak jsou túje poškozené. Budu předpokládat, že túje máte na venkovní straně plotu, kde chodí pejskové, zvedat nohy. Túje dole od močení, budou asi rezaté. Jediné co lze udělat, nůžky a dole větvičky ustříhat, až na živé, ( zelené větvičky.)

Když jsem potřebovala, aby túje dole zhoustly, tak jsem je dole, kolem dokola ostříhala na 3 cm. Nahoře zkrátit vršek, túje si sama obrazí. Druhým rokem už túje dole obrostla.

Jak zamezit očůrávání tújí? *hej*

Podle toho, jak velká je stěna tújí, asi po 2 metrech, je potřeba zatlouct tyčky. První tyčka začíná, 10 cm před první tújí, poslední tyčka, deset cm za poslední tújí. Tyčky spojuje nějaké lanko, prádelní šňůra apod. Tyčky, dělejte nejméně 2 cm široké, 50 cm vysoké nad zem.

Podstata spočívá v tom, že tyčky se dají, co nejblíže k tújím a jsou nastříkané pepřovým spray. Stačí stříkat pepřák, jen na horní plochu tyčky. Používejte při práci rukavice. Takto máme chráněné, keře a túje, pes si pamatuje, zdaleka se vyhne. Vlastní zkušenost.

ciki
hodnocení

0x

Dobrý den, mám stejný problém s tújema , ale dělá mi to vlastní pes.Mám 40 tůji krásných velkých, udělali jsme s toho živí plot, jenže náš pes nám naně močí a některé jsou už černé, nevím co stím.Ted sice vím díky recenzi co stím,ale pes je velky , 50cm velký tyčky snadno přeskočí.Pokud ho pepřák nezastaví?Tak nevím , zada tedy použít ty tyčky?Děkuji za odpověd .

hodnocení

0x

Kupte si nízký plotek v Hornbachu a dejte ho před ně..Nebo u každé tůjky zapíchněte kousek tyčky. \on půjde na tyčku..

ciki

Plot nízký mi nic neřeší, Akita Inu ho snadno přeskočí a pak čůrá z druhé strany a hlavnně jak tam lítá tak je devastuje .Vysoký plot je zase vzhledově strašný.Potřebuji, aby se tam nedostal vůbec , aby tam nechodil, už mě napadá snad je elektricky plot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]