Nejste přihlášen/a.
Zdravim,potrebuju poradi.Podarilo se mi prelit orchidej.Opadali mi kvety,ale listy a stonek jsou v poradku.Bude jeste kvest?Nebo co s ni?
Dekuji Hanka
Nechte ji vyschnout, bude OK, jestli je dlouhodobě přemokřena, tak přesázet do nového substrátu.Nenechávejte vodu v misce. Vím, že se píše, že se orchidee ponořují jednou týdně do vody, aby nasákly, ale já je zalévám normálně vrchem jako jiné kytky a rostou a kvetou jak pitomé.Mám 9 Phalenopsisů.
Dobrý den. Orchidej se přelít může, ale je divné odpadnutí květů.
Podívejte se prosím na odkaz, co udělat, když orchidej přelijete. Důležité je vyndat rostlinu z květináče a zkontrolovat všechny kořeny. Všechny měkké, duté ostříhat a nechte volně zaschnout do dalšího dne. Podle kořenů poznáte, nakolik je orchidej poškozená. Jen můj názor.
Tady je celý odkaz:
Nejde o to zda se Vám daří pěstovat různé pokojové květiny ale taky záleží na kterou světovou stranu ji dáte.Máme vánoční hvězdu kupovanou před vánocema a na severu se ji daří až do června byla červená než udělala přítelkyně hokus pokus a ostříhala to a trčel jen klacek.Roste jak blázen.Orchidej přítelkyně taky trochu přelila substrát vysušila v troubě a květy byly opadané už před tím.V zahradnictví prodávají za menší cenu jen takové klacky bez květů tak si myslím že to bude mít i dále květy.
ZN:NEJSEM KOZEL ANI ZAHRADNÍK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.