Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkvetlý oleandr

Od: starena* odpovědí: 8 změna:

Vršky větviček , které zůstaly po odkvětu oleandru, se , prosím, ostříhají nebo nechají být? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ostříhají se. A celkově je možné se k olenadru chovat jako ke keři. Tedy prostříhávat větvičky a tvarovat.

hahanaj*
hodnocení

0x

kdepak vršky se nestříhají ,protože oleandr hned při odkvětu zakládá nová květenství na přístí rok - jak jej letos ostříháte nepokvete přístí rok

já měla na jaře olendr moc špatný , tak jsem ho celý ostříhala a krásně narostl,ale letos nepokvete snad až napřes rok a to jsem je vždy měla ohromné krásně kvetoucí - letos mi kvetou jen mladé sazeničky .

Mohu se mýlit. Radu mám vyčtenou z knihy, že se oleandr po odkvětu stříhá. A z praxe mám vyzkoušené, že mnohé ostříhané keře dobře kvetou. U olenadru to může být jinak. Osobní zkušenosti s oleandrem tedy budu věřit víc než knihám.

hahanaj*
hodnocení

0x

zde se píšou chyby proč oleandr nekvete

Na vině bývá nejčastěji nesprávné zkracování výhonů a odstraňování odkvetlého květenství.

Druhé místo drží nesprávná zálivka a další v pořadí je nevhodné umístění včetně zimování.

Své udělá i malá pěstební nádoba a

samostatnou kapitolou, která v počátku nemusí být tak docela ve vaší režii, jsou škůdci a choroby.

jistě každý má jiné zkušenosti - já dříve z pilnosti a aby keř pěkně vypadal jsem odkvetlá květenství pilně odstraňovala , ale nikdy mi moc nekvetl - od té doby co je neodstaňuji kvetly vždy mnohem víc

rv*
hodnocení

0x

Nechat být, budou tam nová poupata.

sunlove*
hodnocení

0x

Já neodstraňuji vůbec nic, už proto, že jsou květy jedovaté a nechce se mi na ně sahat holýma rukama, a kvete

mi moc krásně a hustě:)

hodnocení

0x

Dobrý den. Oleandr kvete na starém dřevě, to znamená, že nové výrůstky můžete zkrátit, ale jen malinko. Čím víc budete stříhat, tím méně vám pokvete.

To co je odkvetlé, bych ustříhala. Při práci používat kožené rukavice. Jen můj názor.

doplněno 22.08.12 03:55:

Když neodstřihnete odkvetlé větvičky nyní, budete je muset ulomit na jaře, na nich, nic nepokvete.

hodnocení

0x

já ho nestříhám a každý rok se mi odmění krásnými květy ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]