Nejste přihlášen/a.
Vršky větviček , které zůstaly po odkvětu oleandru, se , prosím, ostříhají nebo nechají být? Děkuji.
kdepak vršky se nestříhají ,protože oleandr hned při odkvětu zakládá nová květenství na přístí rok - jak jej letos ostříháte nepokvete přístí rok
já měla na jaře olendr moc špatný , tak jsem ho celý ostříhala a krásně narostl,ale letos nepokvete snad až napřes rok a to jsem je vždy měla ohromné krásně kvetoucí - letos mi kvetou jen mladé sazeničky .
zde se píšou chyby proč oleandr nekvete
Na vině bývá nejčastěji nesprávné zkracování výhonů a odstraňování odkvetlého květenství.
Druhé místo drží nesprávná zálivka a další v pořadí je nevhodné umístění včetně zimování.
Své udělá i malá pěstební nádoba a
samostatnou kapitolou, která v počátku nemusí být tak docela ve vaší režii, jsou škůdci a choroby.
jistě každý má jiné zkušenosti - já dříve z pilnosti a aby keř pěkně vypadal jsem odkvetlá květenství pilně odstraňovala , ale nikdy mi moc nekvetl - od té doby co je neodstaňuji kvetly vždy mnohem víc
Dobrý den. Oleandr kvete na starém dřevě, to znamená, že nové výrůstky můžete zkrátit, ale jen malinko. Čím víc budete stříhat, tím méně vám pokvete.
To co je odkvetlé, bych ustříhala. Při práci používat kožené rukavice. Jen můj názor.
doplněno 22.08.12 03:55:Když neodstřihnete odkvetlé větvičky nyní, budete je muset ulomit na jaře, na nich, nic nepokvete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.