Ahoj, chtěla bych poradit. Mám tuto rostlinu a před několika dny jsem zjistila, že jí začínají černat špičky listů. Asi ve stejnou dobu jsem ji i začala rosit. Má toto rosení spojitost? Někde totiž uvádějí rosit, jinde nerosit, tak nevím. Přelitá se mi nezdá, tak jsem ji i zkusila přihnojit ředěným honojivem. Poradíte mi prosím, kde dělám chybu? Děkuji Market
O této rostlině (předpokládám Yucca elephantipes) zde již bylo napsáno opravdu hodně - nahlédněte do minulosti. Snad jen odpovím, že bohaté rosení každý týden během horkého léta rostlině jen prospívá. Zalévat pořádně dvakrát i třikrát týdně, ale nikdy nenechávat stát vodu v misce! Během léta chce čerstvý vzduch a slunce, nejlépe je jí venku. Duben - srpen tak jednou za tři týdny přihnojit.
Aj mne jedna yuka uz vyhynula a to len preto ze som ju moc polievala, nevadi jej enormne sucho nam vydrzi doma aj 3 tyzdne a potom ju obcas sem tam treba poliat yuka ma radsej sucho ako mokro. Tolko viem ja, u mna to fubguje takto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.