Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda-li víte jak postupovat, když vedle naší zahrady stojí dosti vysoká bříza (cca 20 m), která zasahuje do elektrického vedení. Byla jsem na obci s žádostí o pokácení, popř. prořezání, ale prořezání si nedokážu představit, protože kmen zasahuje až pod dráty vedení, tudíž, by zůstal jen kmen. Strom stojí na obecním pozemku. V případě nějakého pádu větví stromu by mohlo dojít k protrhání drátů a tím zničení části omítky? stěny? na mém domě. Nemluvě o tom, že strom znečištuje naší malou zahrádku a stíní. Když jsem volala na ČEZ řekli mi, že si musí zažádat obec, že já nemůžu.
Na obci mi oznámili dosti rázně, že oni to nebudou kácet, že mi dají souhlas - zmocnění a já se mám starat a platit. Já se nechci starat a už vůbec ne platit. Bydlím tu 3. rok a já ho nesadila a ani se nedívala jak roste do vedení. Zmocnění jim nepodepíši, nechci za to být zodpovědná, kdyby se nedej bože něco stalo.
Chtěla bych vědět třeba, jaký zákon, nebo kam jít když neuspěji u obecního úřadu, jít na krajský? Na co si dát pozor, jestli máte někdo zkušenost díky za rady.
Tož nevím, já jsem oznámil že větve zasahují do vedení, přijeli a odstranili. Ono je to přiměje, až bude zkrat, nebo přerušené vedení..., ale to je jejich problém. Bříza je parazit.
Pokud pádová oblast stromu je na dům, tak bych žádal odstranění, že hrozí škoda. Ani jeden strom už kolem chalupy co by na ni dosáhl po pádu prvního nemám. Divím se lidem, co to ještě neudělali. Co pak tu škodu žádat po obci?
A co kdyby ten stromek pomalu uschl..., místo ptaní na obci.
Zkusila jsem tam zavolat, volala jsem tehdy 3x před rokem, kdy mi bylo řečeno že musí žádat obec, nyní mi řekli, že strom přijedou prořezat... chtěla jsem informovat o průběhu, ale slečna naznačovala, že snad v nejbližší době... můžu se jen zeptat, kdy vám strom přijeli prořezat? Jestli mám čekat týden, měsíc? než budu volat znova... No o "uschnutí" jsem už také uvažovala, ale přišlo mi to moc složité, a hlavně bydlím v kolonii, barák na baráku, kde by mě každý viděl, kdybych cokoliv na stromě prováděla... :o(
Jinak počkám asi tak 14 dní a napíšu dopisy jak na čez tak na úřad, jak tady radili, abych měla alespoň něco "v ruce", kdyby něco.
Díky.
Mila pani,ja bych pekne napsala na obec zadost,aby se postaraly o strom na jejich pozemku,uvedla bych presne katastralne misto a ze jde o brizu.Napsala bych co by se mohlo stat a ze v pripade,ze vam to poskodi omitku a kdo vi co,ze budete zadat odskodneni,vzhledem k tomu,ze jste je varovala.Od energetiku bych si nechla take napsat pisemne,ze musi zadat obec a pekne bych jim to k tomu prilozila akopii si nechala.Zkratka pojistit se,jinak dokud se dnes neco nestane,budou si vse prehazovat,jak se jimhodi.vzdyt i zakony jsou podle toho delane,aby se nechaly zvratit na stranu,kde je to pro ne vyhodnejsi.Jinak u nas v okoli,chodi elektrikari kazdy rok kacet,co je pod draty,nozna ze by staloza to,pozeptat,jestli nahodou nebudou delat v okoli.Nerikejte,ze by neskocili po drevu,proto se take poslednidobe cini.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.