Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěli bychom se zeptat, co můžeme udělat a jak se bránit proti krádeži v zahrádkářské kolonii na zahrádce.
Již několikátý den jsme zjistili, že ze skleníku jsou očesány papriky, feferonky aj. zelenina a ovoce.
Na zahrádce jsou pohozené okousané kusy zeleniny a ovoce¨, děje se tomu tak nyní denně.
Vždy když ráno dorazíme na zahrádku je nějaká úroda očesána.
Děkuji
Vidím jedinou možnost proti zlodějům.Jako to dělají pěstitelé česneku na Moravě.Několik zahrádkářů se domluví a hlídají se psem.Pokud pes chytí zloděje,na dva dny ho zavřou do sklepa a pak ho vypustí 100 km odtud z auta.Zcela určitě se nevrátí.
JABRAKA
Kdyz by ste jako zlodej bydlel pres cestu, tak urcite.
Jinak za me doporucuji cidlo a sirenu. Zlodeje to na priste odradi. A pro fyzicky trest jsem taky, ale nejdriv se musi chytit.
doplněno 21.08.12 13:27:A jestli je to opravdu denne, tak bych se jeden den objetoval a zustal tam pres noc. To by se videlo.
Hlídejte přes noc - aspoň budete schopni detekovat zloděje... Bacha ale, aby nebyli v přesile...
Bohužel - tato drobná kriminalita PČR ´nezajímá´ - resp. měla-li by ji policie řešit, nedělala by nic jiného.
Pokud je vás - zahrádkářů, takto postižených více, můžete se domluvit na nějaké formě hlídkování, to je ale tak asi vše.
S ukradenými paprikami Vás policajti tak akorát někam pošlou.A mají pravdu.
Nechci tu navádět k násilí,ale je to nejlepší lék,rozumějte tomu jak chcete.
A jak si potom lidé pamatují,až by se člověk divil.
"Nechci tu navádět k násilí,ale je to nejlepší lék,rozumějte tomu jak chcete."
Za nás se tomu říkalo "deka"...
Hoďte zloději přes hlavu deku...a použijte heslo "obušku z pytle ven"...
Následně deku schovejte...zameťte stopy...a ještě lépe si před akcí opatřete alibi...
Čím více bude "obušků", tím lépe si to zloděj bude pamatovat...a to téměř v přímé úměrnosti.
doplněno 20.08.12 12:49:P.S.: pokud by zlodějem bylo dítě (děti) pak bych se přimlouval pro menší formu tresu..., pokud nějaká indiánská forma života, pak naopak pro formu tvrdší...
Také vidím jedinou možnost a to, že budete každou noc hlídat. V naší zahrádkářské kolonii zahrádkář odchytl zloděje při vykrádání chatky a zavolal policii. Ta ho odvezla a zloděj se v noci vrátil. Pokud chcete úrodu sklízet sám, tak asi budete muset na zahrádce přespávat. Z vlastní zkušenosti vím, že takových krádeží se často dopouští i zahrádkáři.
Můžete zkusit fotopast myslivecky-obchod.cz/... , ale je to dost drahé. Pokud vám úrodu sklízí třeba soused, tak ho tím dostanete. Ale pokud k vám lezou cikáni nebo slováci, tak je tu riziko, že vám seberou papriky a třeba i tu fotopast, a co vy pak s fotkou nějakýho negra..už je stejně nenajdete.
Hlídejte si to, služby, automatické osvětlení, siréna, kamera, pager na policii a pochopitelně oploceno! Je to zřejmě jen přestupek zatím. OZ připouští jistou formu sebeobrany, zabránění škodám. Nějakou past, po požití ať se třeba poserou... Tak, abyste nebyli stíháni... Sem tam si něčím prásknout a zařvat:: jak vás vy k...y chytím... prostě přemýýšlet.
Klepu, za lééta z tohoto odcizeno nic., joo jednou byli v aleji na trnkách, ale nestačili skákat do auta, i kýbl tam nechali.
Dobry den ,to je k nastvani chapu.Meli jsme neco podobne,ale vyhoda byla v tom,ze jsme meli podezreni na jednu sousedku.Prisla vzdycky na navstevu,aby mela prehled kdy odjedem a,hned jak jsme z domu vytahli paty,byly sklizeny jahody.Vite co je to prace,aby clovek jich par mel pro deti,navic sazenice prvnim rokem.Tak jsem pred podezrelou sousedkou,ktera spokojene sedela u nas na kafi,utrousila:Nekdo nam chodi na jahody,tak jsem vse postrikala pripravkem a jsem moc zvedava,kdo na vesnici dostane sracku-pardon,ale takhle jsem to rekla.Od te doby jsme konecne sklizeli sami.Sprosta na vic blba,kdo by skocil na to,ze si budu strikat vlastni jahody.Horsi,ze k vam chodiloupit v noci,tak si emuzou ani precist osetreno postrikemJedine zkusit parkrat v chatce prespat,nebo dat ohradnik.
Obrana bohužel není, my jsme si tím prošli a zaplať Bůh už se u nás nekrade. Asi se jim nevyplatí lomozit do kopce a sebrat pár rajčat, brambor, cibul. Letos nám zůstal i česnek, který se nám opravdu vyved. Já vím, je to v zteku,když se s tím pipláte a někdo to čmajzne a ještě udělá bordel kolem. Ale dostat se s ním do křížku, nějakou mu ubali? Pak budete obviněn z napadení a co zloděj? To co ukrad, je jen přestupek a možná ani ne. Prostě obrany není a chce to jen nadhled, bohužel nic jiného nám nezbývá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.