Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s klivii ktera nekvete?

Od: jarka01* odpovědí: 10 změna:

tad v lete mam klivii venku ale vubec mi nekvete co s ni?Mam prestat zalevat?*stop*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den Jarko. Nyní se Klívie, pomalu připravuje na klid. Když je Klívie venku, někde ve stínu, tak jí pomalu začneme omezovat zálivku. Od září, by měla být rostlina už na jednom místě v chladnu. Letos už určitě nepokvete.

Jak už bylo psáno dříve, Klívie je přes zimu doma, na západní straně, nezalévá se. Teprve, když Klívie vyroste vršek květu, tak se začne zalévat. Nesmíte dříve začít květinu zalévat. Jen můj názor.

poradte.cz/...

doplněno 20.08.12 03:25:

Důležité: Jestli Vaše rostlinka má dva roky, jak bylo psáno minule, tak nemůže kvést. Klivie kvete až po třetím roce, kdy je rostlina vyzrálá. Nevím, jak se to správně řekne.

Podívejte se, jak to vysvětlují odborníci.

abecedazahrady.dama.cz/...

doplněno 20.08.12 04:50:

Praha

doplněno 20.08.12 04:52:

Budu ráda, když Vám Klívie na další rok pokvete. Viky

jarka01*
hodnocení

Dobry spis rano Viky opet mam na vas stesti muzu vedet odkud jste? Jste uzasna hodne toho vite :)kolik vam je let? Me je 61 let myslim ze uz jsem vam to psala jsem z okresu Kladno moc vam dekuji za odpovedi kterych mate dostatek jeste jednou diky Jarka Knoflickova*hej*

hodnocení

2x

Klivie mám dvě a kvetou mi každým rokem. Ovšem na jaře. Nyní jsou dávno po odkvětu a nabírají sil do příštího kvetení. Mám je umístěné pod smrky, ne na na slunci a občas zaleji. Na podzim je odnesu do chladné místnosti a zaleji tak maximálně třikrát za celou zimu. Na jaře, i když je půda v květináči naprosto suchá, vyrazí stvoly s květy. V tom momentě začnu zalévat a přenesu je do verandy, abych z nich měla radost. Kvetou dlouho a jsou krásné. Pokusím se najít fotku a pošlu.

hodnocení

2x

posílám slíbené obrázky

doplněno 22.08.12 20:47:

Pro Jarku a Lenu.

Nevadí, že je více odnoží v jednom květináči. Přesazuji, tedy rozděluji až v momentě, kdy takzvaně začnou "bourat" květináč. Třeba až po třech letech. Dala jsem kamarádkám, nemám na ně místo. Prostě ja tři roky nevynám z květináče. Celou zimu je mám ve studené až mrazivé místnosti, prostě mimo obytnou část domku. NEZALÉVÁM, když je krutá zima. Nechám je klidně bez vody až do jara. Listy mají skoro žluté, některé suché, nevšímám si toho, ale sleduji na jaře, když se začínají objevovat první puky s květy. V tom momentě oberu uschlé listy a začnu zalévat vlažnou dešťovkou. Když jsou už stvoly květu vysoké, přenesu je na svou verandu, tam, kde jsem dělala fotky. Klivie jsou zvláštní rostliny. Když jsem je naposledy dělila, musela jsem si vzít sekerku. Nebyla tam ani známka po zemině, jenom tlusté, propletené kořeny, které nešly oddělit. Přesekla jsem je a ošmrdlala v popelu ze dřeva a zasadila. To jsou ty, na těch fotkách. Nechala jsem si jen dvě. Ostatní jsem podarovala.

Co s klivii ktera nekvete?

Naprosto dokonalý popis pěstování. Pak opravdu klivie vypadají jako ty na fotkách a na konci zimy doslova prohřejí duši pěstitele. Krása!

amlim*
hodnocení

0x

Nezalévejte měsíc, potom ji zalévejte. Vykvete...moje zkušenést. Prostě ji nechte hladovět...:)

hodnocení

0x

A ještě tu druhou.

Co s klivii ktera nekvete? #2
jarka01*
hodnocení

suzimon jsou nadherneeeeeeee nevadi ze jich mate v 1kvetinaci vice odnozi?Kky je budete presazovat?

lemar0

Nádhera, nádhera. Mám je přes zimu v paneláku v ložnici, kde nikdy netopím, na severní straně a taky mi nekvetou. Od jara do podzimu je mám na balkoně na východní straně. Lena

pt®

Suzy, to je nádhera. jedna hezčí než druhá. Taky ji mám, ale mám vždy jeden stonek, ale i 18 květů. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]