Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kniphofia pestovani, a typ na okrasnou travu

Od: juglans® odpovědí: 4 změna:

Dobry den,moc se mi libi tato,kraska,ale nikdy jsem ji nepestovala.je mi jasne,ze potrebuje propustnou zem,na zimu svazat listy a prikryt chvojim.Coz jsem si precetla v navodu a chapu ,ze tato rostlina potrebuje zimni ochranu.Vsude slibuji jak je perfektene zimuvzdorna atd.Radej bych uvitala zkusenosti od vas ,kteri ji pestujete.Podotykam,ze u nas zmrzne ledacos,jsou u nas tvrdsi podminky,vzhledem k tomu,ze jsme u vody.Libila by se mi ale prave nad jezirkem ve skupine borovic,klece,a trav.Mimo jine,mate nekdo nejaky typ na travu,spis do 50cm,take odolnou zime?DEkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

2x

Kleopatřinu jehlu pěstuji asi čtyři roky.Bydlím asi 700 m.n.m. a na zimu na ni dávám jenom větev chvojí .V zimě na ni napadá dost sněhu a má tak trochu ochranu.Zeminu nemá zrovna pěknou ,nijak ji nehnojím a chutná slimákům.Ces.

hodnocení

Dobry den a diky za odpoved.Slimaku tady mame vzdycky hrozne,ale dam si tu praci ji ohlidat,faktse mi moc libi.musi se to zkusit.co Hortenzie pestujete?Ja ze mi psalo dost lidi,ze bydli take tak v nadmorske vysce a mne v 360 m.n.v klidne pomrzly a prikryte.Bude to u nas tou vodou.ale nakonec davam na rostliny netkanou textilii,4 vrstvy+ chvoji a konecne letos poprve kvetly.Trosku sice oslehly,ale kvety byly.tk uvidim s tou jehlou jak to dopadne.Pokud bude zima jako letos,tak nevim,nevim,ale s tim se musi pocitat.prisla jsem ovsechny stromy 3 roky zakorenene.Jakou mate kleopatrinu jehlu?jsou ruzne druhy.LIbi se mi ty oranzove,do cervena,ale i ty citronove zelene jsou zvlastni.vyska se take ruzni,ale to mysli asi stvoly,kdyz pisi prez 1m vysky,ze?Dekuji

cesmina*

Hortenzii jsem měla ale to co jeden rok vyrostlo v zimě zmrzlo a tudíž nekvetla.Byla přikrytá celkem dost.Někdo psal ,že ji pěstuje ve kbelíku a tak ji pěstuji taky a na zimu ji dám do studené místnosti a letos kvetla nádherně.Teť mám v zahrádce hortenzii latnatou, ale zatím nekvete.Jehlu mám oranžovou,tu zelenou jsem na zahradě u nikoho neviděla.Letos byla asi 70-80 cm vysoká.Jinak mám také ibišek syrský,ale roste pomalu.V zimě docela namrzne a na jaře vyhání od zdola.Vršek moc neobráží.Má poupat dost,ale ještě nekvetou.Ces.

hodnocení

u nas je take vse pozdeji,Ibisky take jeste nekvetou,kor,po letosni zime.ale tchyne bydli o 15 km dal,kde je tepleji a ta uz ma Ibisky odkvetle.Letos si rikam ze Ibisek to snad ani nestihne.Latnatou Hortenzii mam take a ta tu roste bez problemu.Kvest vam bude,kdyz vsechny vyhony na jare zakratite.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]