Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrnková gerbera

Od: ann* odpovědí: 3 změna:

Potřebovala bych prosím poradit :) Dostala jsem v dubnu krásnou hrnkovou gerberu snad z Kauflandu (ale to není podstatné)? moc jsem nedávala tomu, že by dlouho vydržela, ale ... zasadila jsem ji do obrovského květináče na dvůr a hle dodnes neustále vyhazuje další a další květy a listy. Mám z toho velikou radost, ale nevím, jestli je to kytička jednoletá nebo vydrží seřezaná třeba ve sklepě přes zimu na příští rok?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ann, tak to vám z duše závidím. Také jsem dostala v květináči oranžovou gerberku, dole měla nasazeno několik popat. Tři nádherné květy se začaly svěšovat, stonky změkly a nakonec kytka, přes mou velikou snahu, zhynula. je mi to líto. *plac*

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Gerbera se dá pěstovat jako pokojovka, ale i venku na záhoně nebo v truhlíku. Je to trvalka. Gerbery, které mám venku na záhoně po odkvětu oříznu, na zimu přikryju chvojím a na jaře znovu vykvetou.

doplněno 16.08.12 16:16:

hobbyzahrada.cz/...

ann*
hodnocení

Díky, tak asi jí velice prospělo, oproti minulým pokusům na bytě, zalévání dešťovkou a více světla a sluníčka venku oproti domácímu pěstování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]