Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje tato áronovitá rostlina?

Od: atriplex* odpovědí: 4 změna:

Hlíza se sází na jaře, na podzim se musí vykopat a uskladnit jako jiřiny.

Jak se jmenuje tato áronovitá rostlina?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to Kala, ZANTEDESCHIA, velmi krásná květina, používá se do svatebních vazeb, je v různých barvách. Květ vydrží dlouho ve váze, mám je na zahradě mnoho let. Uskladňuji je ve sklepě a nechávám je trochu naklíčit. Stejně jako gladioly.*slunce*

fidonet*

wow ... když jsem tu květinu viděl, řekl jsem si, že takovou bych taky chtěl. Když jste napsala , že jsou to Kaly, byl jsem potěšen, nebot´ tyto jsme letos vysadili taky. Pravda, listy nemáme bílo žíhené, ale už jsou asi 40 cm velké, a doufám, že květy brzy vyrazí. Naštěstí, už je slimáci tolik neokusují ... už se těším!

jt*
hodnocení

1x

Mám ji na zahrádce také, dostala jsem ji od sestry, která ji pro jednodušší manipulaci pěstuje v nádobě a na zimu přenáší do sklepa. Já jsem ji před 3 lety dala na záhon a zapoměla na zimu vykopat. Na jaře jsem byla překvapená, že znovu vyklíčila i vykvetla. Takhle už v zemi přežila 2 zimy a že ta poslední byla krutá! :)

Dobrý tip, zkusím nechat nějakou cibuli v zemi, uvidím jestli přežije. Dosud jsem je vyndávala a na zimu uklízela. Tyhle melírované listy má myslím jen tahle žlutá, ostatní barvy mají listy zelené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]