Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelené konce mrkve,uvnitř bílá

Od: viky® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Dostala jsem zeleninu na sušení. Při okrajování mrkvičky jsem zjistila, že některé konce mrkve jsou až 3 cm zelené. Okrájela jsem mrkvičku až na krásnou barvu. Když jsem začala strouhat mrkev, tak jedna mrkev byla uvnitř bílá. Proč některé konce mrkve, jsou zelené, jíte to? Co je to, uvnitř mrkve? V umyvadle je vidět, jak zelená barva mrkve, tak bílá uvnitř. Děkuji.

Zelené konce mrkve,uvnitř bílá

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

U mrkve neplatí,že zelené je jedovaté,konzumovat se může.Světle žlutý vnitřek je v pořádku.

JABRAKA

Horní zelená část mrkve doopravdy není jedovatá, ale obsahuje více dusíku. Já zásadně tyto části odkrajuji.

hodnocení

Jabrako, některé mrkvičky jsou uvnitř bílé.

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Může to být nekvalitním semenem. Mívám také některou mrkev úplně vybledlou. Vypadá jako mrkev krmná, takže neškodná.

Zelené konce mrkve odkrajuji, nebývají dobré.

hahanaj*
hodnocení

0x

ty zelené konce to je u mrkví, které nebyly pod zemí - já bych to odkrojila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]