Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co s okurkama?

Od: rod24* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, je nějaká jiní možnost, jak uchovat okurky (přerostlé nakládačky), jinak než zavařením? Dát do mrazáku? Jestli ano, je rozdíl jestli celé, či nakrájené, nastrouhané? Poradíte prosím? Děkuji za nápady a rady

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

0x

loni jsem zkusila okurky nastrouhat i nakrájet jako na salát a dát zamrazit ,ale po rozmrazení byly jako bláto takže nejedlé ...

toť má zkušenost

des*

Okurky obsahují moc vody,tak zamrazit nejdou.Jednou ,při nadúrodě jsme je také strouhali jako na salát a zavařili.Po otevření a dochucení byl salát docela k jídlu.

 

barbakan*
hodnocení

0x

Pokud nechceš z nich udělat kvašáky(vynikající),můžeš jej určitě zamrazit,ale musíš je oloupané nakrájet na tenká kolečka a po rozmrazení jsou výborné se smetanovou zálivkou. K nepoznání od čerstvých.

 

bela*
hodnocení

0x

Dobry den,ja mela vloni prebytek okurek a dostala jsem recept a mohu potvrdit,ze je to dobry,ale nevhodny pro deti.Je to dost ostry.

Okurkovy salat za syrova.

5kg okurek

1kg cibule

1/2kg cukru

4dcl octa

1 deko

1 pirosiricitan

Okurky omyjeme,oloupeme,mensi nemusime,nastrouhame na vetsim struhadle,cibuli nakrajime nadrobno.Pridame cukr,ocet,deko a pirosiricitan.Radne promichame a nechame pres noc odlezet.Rano naplnime do sklenic a uzavreme vickem.Konzumovat az po ulezeni,tak tyden.

lemar0

Dobrý den, co je to pirosiricitan? Jaký má účinek a kde se dá koupit? Díky

berg*

pyrosiřičitan:

Tato látka se vyskytuje ve formě suchého korozivního prášku. Je bílý nebo bezbarvý, se zápachem oxidu siřičitého. Jedná se o konzervant, který zabraňuje šíření hub a plísní. Má využití také jako antioxidant nebo sterilizační činidlo. Obsahuje 58% oxidu siřičitého. Ničí vitamin B1 v potravinách, proto by se neměl využívat v potravinách, které slouží jako zdroj tohoto vitaminu. Siřičitany zabraňují enzymatickému hnědnutí ovoce a zeleniny, a neenzymatickému hnědnutí potravin při jejich tepelném zpracování (např. při pečení chleba, koláčů, apod.). V ovoci a ovocných džusech chrání vitamin C před jeho degradací. Dříve se siřičitany používaly jako dezinfekce vinných nádob.

je dobré jej používat k nakládání nekysaného zelí,které lze již druhý den konzumovat

berg*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]