Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je nějaká jiní možnost, jak uchovat okurky (přerostlé nakládačky), jinak než zavařením? Dát do mrazáku? Jestli ano, je rozdíl jestli celé, či nakrájené, nastrouhané? Poradíte prosím? Děkuji za nápady a rady
loni jsem zkusila okurky nastrouhat i nakrájet jako na salát a dát zamrazit ,ale po rozmrazení byly jako bláto takže nejedlé ...
toť má zkušenost
Dobry den,ja mela vloni prebytek okurek a dostala jsem recept a mohu potvrdit,ze je to dobry,ale nevhodny pro deti.Je to dost ostry.
Okurkovy salat za syrova.
5kg okurek
1kg cibule
1/2kg cukru
4dcl octa
1 deko
1 pirosiricitan
Okurky omyjeme,oloupeme,mensi nemusime,nastrouhame na vetsim struhadle,cibuli nakrajime nadrobno.Pridame cukr,ocet,deko a pirosiricitan.Radne promichame a nechame pres noc odlezet.Rano naplnime do sklenic a uzavreme vickem.Konzumovat az po ulezeni,tak tyden.
pyrosiřičitan:
Tato látka se vyskytuje ve formě suchého korozivního prášku. Je bílý nebo bezbarvý, se zápachem oxidu siřičitého. Jedná se o konzervant, který zabraňuje šíření hub a plísní. Má využití také jako antioxidant nebo sterilizační činidlo. Obsahuje 58% oxidu siřičitého. Ničí vitamin B1 v potravinách, proto by se neměl využívat v potravinách, které slouží jako zdroj tohoto vitaminu. Siřičitany zabraňují enzymatickému hnědnutí ovoce a zeleniny, a neenzymatickému hnědnutí potravin při jejich tepelném zpracování (např. při pečení chleba, koláčů, apod.). V ovoci a ovocných džusech chrání vitamin C před jeho degradací. Dříve se siřičitany používaly jako dezinfekce vinných nádob.
je dobré jej používat k nakládání nekysaného zelí,které lze již druhý den konzumovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.