Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat okurky, jsou hořké

Od: lu* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den potřebovala bych poradit mám hořké okurky a nevím co s tím ještě se my to nestalo.Děkuji za odpověd

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Neuvádíte, zda se jedná o salátovky, nebo nakladačky. Okurky hořknou, protože jsou přezrálé. Nakladačky zavařené do sladkokyselého nálevu hořkost zavařením ztratí. Salátovky jdou také zavařit, ale já je krájím na kostky. Dá se z nich zavařit i okurkový salát.

doplněno 13.08.12 00:27:

Sterilovaný salát z okurek.

salátové okurky

850 ml vody

200 g cukru

40 g soli

150 ml octa

Okurky nakrájíme na kostičky, nasypeme do sklenic a zalijeme uvařeným nálevem. Sterilujeme 10 minut při 85 - 90°C.

lu*
hodnocení

Děkuji za odpověd jsou to salatové okurky pěstuji je už roky a nikdy nebyl problém a nevímco s tím.

hodnocení

1x
vzdycky jsem si myslel, ze je to tim, ze je sucho. letos je docela sucho a salatovky uplne v pohode... zrejme nejaky druh horkne snaz nez jiny. zkuste pristi rok jinou odrudu.

hahanaj*
hodnocení

0x

hořkost se většinou přenáší když si pěstujeme okurku na semeno a pak si semeno vyséváme - často bývají pak okurky hořké

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jde o nakládařky a přerostou rozumnou míru,to je maximálně 6 - 7 cm,hořknou,zvláště špičky.Naložením se hořkost víceméně ztrácí.Je potřeba okurky hodně zalévat a sklízet,než příliš narostou.

JABRAKA

ron*
hodnocení

0x

Okurky hořknou, když je sucho a horko. Dnes je většina okurek vyšlechtěna tak, že se hořké okurky téměř nevyskytují. Já už jsem je neměla nekolik let. Jediná pomoc u hořkých okurek - zavařit, pokud ovšem nemáte jen salátovky. Zavařené okurky nikdy hořké nejsou, hořkost se u nich do několika dnů ztratí.

rv*
hodnocení

0x

Vyberte si odrůdu, která je geneticky nehořká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]