Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílí škůdci na afr.fialkách

Od: ominak* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Na afrických fialkách (v jednom pokoji, asi 10 různých rostlin) jsem objevila maličkaté, bílé škůdce. Jsou tak malí, že jsem musela zkoumat, jestli to není nějaká nečistota. Jsou bílí, rozpoznala jsem nožky a snad i křidélka. Na fialkách nejsou zatím v hojném počtu. Vidím je pouze nahoře na listech, květy, zemina ani spodní strana listů snad není zatím zasažená.

Nikdy jsem na fialkách žádného škůdce neměla, proto prosím zkušenější o radu. Jestli mi můžete poradit, o kterého škůdce se konkrétně jedná a jak s ním můžu zatočit. Bojím se postřiku, nevím, jak by listy fialky zareagovaly. I když jsem se někde dočetla, že insekticidní postřik fialkám neuškodí.

Přikládám fotku. Musela jsem škůdce vyfotit na prstě, protože na rostlině se mi to nepodařilo.

Děkuji všem za rady.

Ominak

Bílí škůdci na afr.fialkách

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pravděpodobně to bude mšice. Mšice dělíme na bezkřídlé a okřídlené, jsou i různých barvách. Kupte si žluté lapací destičky a nemusíte provádět postřik. Prodávají se i tyčinky Careo proti škůdcům, které zapíchnete do zeminy v květináči. Na fialky bych doporučila destičky.

hahanaj*
hodnocení

0x

nakoukněte sem zde jsou škůdci na fialkách gesneriads.wbs.cz/...

michalov*
hodnocení

0x

To jsou červci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]