Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zpracování jablek na pálení

Od: rod24* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, může mi prosím někdo poradit, jak připravit jablka na pálení jabkovice?

Děkuji za rady

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mowla*
hodnocení

0x

Do kvasu patří jen zralé plody, pokud možno omyté, ne nahnilé, ne plesnivé. Ideálně namoštovat... Pokud to z nějakého důvodu nejde, je dobré je nadrtit (namlet, sešrotovat) - kvašení vcelku trvá zbytečně dlouho (a může kvašení negativně ovlivnit).

Podle obsahu cukru je případně dobré dosladit.

Sud (kvasnou nádobu) je potřeba dát do tepla, ale ne na slunce.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Na moštování lze použít jednoduché zařízení.Jablka se v mixéru rozmixuji(čistá a bez hniloby) a vloží do plátěných pytlíků,které se umístí do odstredivky na prádlo,někdo ji pamatuje,když ještě nebyly účinné pračky.Vysokými otáčkami se z jablek odfiltruje šťáva a ta se použije ke kvašení.Ostatní tu bylo už řečeno.

JABRAKA

 

dudsfa
hodnocení

0x

opakovaně jsme s úspěchem používali zahradní drtič na větve, jde to krásně rychle a je z toho parádní materiál na kvas.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]