Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi prosím někdo poradit, jak připravit jablka na pálení jabkovice?
Děkuji za rady
Do kvasu patří jen zralé plody, pokud možno omyté, ne nahnilé, ne plesnivé. Ideálně namoštovat... Pokud to z nějakého důvodu nejde, je dobré je nadrtit (namlet, sešrotovat) - kvašení vcelku trvá zbytečně dlouho (a může kvašení negativně ovlivnit).
Podle obsahu cukru je případně dobré dosladit.
Sud (kvasnou nádobu) je potřeba dát do tepla, ale ne na slunce.
Na moštování lze použít jednoduché zařízení.Jablka se v mixéru rozmixuji(čistá a bez hniloby) a vloží do plátěných pytlíků,které se umístí do odstredivky na prádlo,někdo ji pamatuje,když ještě nebyly účinné pračky.Vysokými otáčkami se z jablek odfiltruje šťáva a ta se použije ke kvašení.Ostatní tu bylo už řečeno.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.