Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pěstuji ve skleníku prvním rokem ačokču a co se týče zeleně, je to už džungle. Zatím ale žádný květ ani plod? Co s tím?
Také jsem pěstovala ačokču, ale na venkovním záhoně. Sazenice se sází dál od sebe, protože ačokča naroste do větších rozměrů. Rostlina se musí rozvětvit a teprve potom začne kvést. Plody najdete v podpaží listů. Nikdy jsem jí nezkoušela pěstovat ve skleníku, podle mne za slunečného počasí jsou ve skleníku moc vysoké teploty. Způsob pěstování a nároky jsou podobné jako u okurek. Skleník nechte stále otevřený, zalévejte více jak okurky a zkuste přihnojovat např. Kristalonem plod a květ.
doplněno 05.08.12 11:06:Proč by němělo o co stát? Sbírají se malé plody, syrové jsou výborné. Malé se zavařují jako okurky. Větší po odstranění semen se přidávají do leča, nebo poloviny plodů se plní ochuceným mletým masem a zapékají.
Zkoušela jsem ji loni, začala plodit až v druhé půlce srpna, ale už bych to nechtěla - není sice špatná, ale v poměru k té záplavě biomasy těch plodů moc nebylo. A zas až taký zázrak to není.
ačokča plodí cca 2 měsíc po výsadbě .většinou je cca již 2 metry vysoko..liána jinak dorůstá lehce 6-8 m,etrů,,pne se po všem a kdekoliv,,je zbytečné jí pěstovat ve skleníku...ohledně zeleně---co takhle info že listy se dají použít jako špenát? a plodí málo? neznám- pěstuji ačokču již přes 10 let a každý m rokem sklízím od září ze 4 rostlin cca 2 kg plodů denně! malinkám s chutí jak hrášek, větší jako okurky a až ty veliké jsou horší,,ale stačí rozříznout, naplnit čímkoliv a použít následně jako plněné papriky..případně vše zavařit jako kyelé okurky-- nazval bych ačokču pro českou kuchyni všudepoužitelná zelenina..Navíc - jde použít i jako hmota do leča a všech zeleninových jídel, včetně zeleniny do mrazáku na zimu... nechápu jak tak lehce pěstovatelnou zeleninu může hanit, takže limetko,, bez hnojiva jen s vodou a dostatečným místem kde se liáně bude dařit ideál...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.