Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jestli někdo neví, co je toto za chorobu nebo škůdce na převislé kočičce? Nerada bych o ni přišla a nevím si s tím rady.... Listy jsou ze spodní strany napadené nějakou žlutí a následně začnou usychat. Stromeček byl hodně napadený mšicí, ale tu se podařilo zlikvidovat...a teď pro změnu tohle
.
Sabrino, když už je zodpvězena otázka, chtěl bych se taky na něco zeptat, ať zbytečně nezakládám nový dotaz. Jak Jívu nejlépe množit? Někde se píše ořezat v létě, někde až před zimou, někdo píše hned zapíchat, někdo namočit, nekdo nechat ve studenu do jara, má s tím někdo osobní zkušenost? Díky.
Bohužel tohle tedy nevím, jak jívu množit.... Já jsem si ji koupila v zahradnictví (převislou na kmínku) a určitě se musí na ten kmínek naroubovat...
.
Jíva z řízků,přestože je to vrba, nejde. Zkoušeli jsme to a nechce se jí ani za nic.Zkoušeli jsme dokonce i výsev a také bezúspěšně. Nevím jak komu,mne se ale pomnožit jívu zatím nepodařilo.Kultivary,které koupíte v zahradnictví či v marketech jsou roubované.
Dobrý den,mám stejný problém s jívou(oranžový listy) Žádný postřik nefunguje,poradil vám někdo,jak s tím zatočit a co to vlastně je?Díky za odpověď
Jaký postřik jste použila, na rez nejlépe zabírá Baycor, Rubigan, Kuprikol či Dithane. Pokud ale není napadení masivní, tak neřešit. Nebo pokud se jedná o velký strom. Ono už stejně v tak pokročilém stadiu vývoje není co zachraňovat. Opadané listí na podzim spálit. Případně prosvětlit a tím provzdušnit korunu (hlavně pokud se jedná o nízký stříhaný stromek, probrat výhony či čípky). Rzi také nahrává srpnové vyjímečně vlhké a deštivé počasí, takže se může jednat jen o letošní problém. Při aplikaci můsíte dbát na postříkání rubu listu, aby se fungicid dostat do styku se houbou.
Množení vrby je velice jednoduché, stačí sklenice s vodou a minimálně loňský vyzrálý výhon. Koření snadněji do začátku léta. Výhon čistím od listí, případně ponechám pár zbytků listů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.