Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi rynglí a blumou

Od: martinak* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat jaký je rozdíl mezi rynglí a blumou.

Děkuji za vysvětlení :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

jako dítě jsem měl hrozně rád BLUMY... to co v obchodě prodávají jako BLUMY se skoro nedá jíst - nemá to žádnou chuť, tak jsem si říkal, že už si to nepamatuju. Pak sousedka přinesla RYNGLE a bylo to ono! tak čert ví :-D

Mezi náma, ono to co prodávají v obchodech nemá žádnou chuť všeobecně. A je jedno jak to vypadá a jak to nazvou. Myslím, že nejvýstižnější název by byly "amarouny" *smich*.

hop®

Claymane, ty jsi kápnul na ten rozdíl! *palec*

BLUMY jsou z obchodu, vlastně "vyrobené"

RYNGLE jsou ze zahrádky, takže poctivě "vyrostlé"

ladinpraha*
hodnocení

0x

Možná budou odborníci oponovat, ale podle mě je to jedno a totéž. Název se řídí tím, jak si je ten který "mičurinec" pojmenoval. U nás se používaly pro stejný strom oba názvy a plody bývaly většinou veliké, žluté, téměř průhledné. Je to podobné jako se švestkami. To, co se prodává dnes pod názvem švestka, nemá se švestkami z mého mládí nic společného. Je to něco mezi blumou a švestkou.

Ryngle a blumy jsou slivoně. Podle odrůdy jsou plody různě velké a zabarvené.

ron*
hodnocení

0x

Mslím, že je to jedno.

V každém případě, za mého dětství byla ryngle velký zelený nebo načervenalý plod a bluma plod menší modrý (kulatý).

hodnocení

0x

podívejte se semhle. Jak je patrno, jasno v tom nemají ani odborníci *smich*.

doplněno 27.07.12 13:52:

pecenijeradost.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den. Bluma, nebo ringle, záleží jak si člověk vybere.

Ruth Gestetter, velká protáhlá modrá slíva.Malvazinka, velká kulatá červená slíva. Althanova, velká kulatá červená ringle.
Zelená ringle, velká kulatá zelenožlutá. To vše, se dá koupit u nás. Všem říkáme ringle. Jen můj názor.

doplněno 13.08.12 19:37:

Letos ani ty ringle,( Malvazinka) které jsou každý rok přeslazené, nejsou sladké, mají málo sluníčka.

doplněno 13.08.12 23:20:

Oprava ryngle

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

A já vždycky měla za to, že ryngle je žlutá a bluma modro-fialová...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]