Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šípkový keř - odstranění

Od: lenule* odpovědí: 5 změna:

Na zahradě nám roste velká spousta šípkových keřů. Rádi bychom některé zcela odstranili, ale vůbec se nedaří. Můžete prosím poradit? Velice děkuji za dobrou radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zahradnicka
hodnocení

0x

Zkuste podkopat do hloubky několik desítek centimetrů vydlabat zbytky...*vtip*

suchy*
hodnocení

0x

pořezat křovinořezem s kotoučem nebo pilou a řezy hned natřít neředěným totálním herbicidem.Nechat zajít a pak vykopat pařezy a mělo by být po problému.

hodnocení

0x
Ještě je čas postřiku celých keřů přípravkem Round up, podle návodu. Případně postřik zopakovat, herbicid se pomocí fotosyntézy dostane do celého keře včetně kořenů a keř uschne.
Pokud při navrhovaném ořezání a vykopání necháte v zemi část živých kořenů, keř většinou znova obrazí.
lenule*
hodnocení

Round up jsem již zkoušela a nepřijde mi, že se keře chtějí vzdát? Nic lepšího asi neexistuje, že? :( Vykopání kořenů jsme již vyzkoušeli a stejně opravdu znovu obrazí. :(

fribble*

Mě se osvěčil Garlon 4EC - ten vezme i jinak nezničitelnou škumpu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]