Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych pěstovat levanduli, ale nevím, kde jí sehnat? Mají jí v normálním květinářství? Já zatím byla jen ve 2 takových menších a nic Jsem z menšího města, budou ji tady vůbec mít? A navíc bydlíme v bytě a nevím, jestli to má tedy cenu, jestli nemá být levandule jen venku..Děkuji za rady
Já tedy nevím, ale neustále vidím ve všech letácích třeba z Lidlu, že nabízejí levanduli asi za třicet korun květináček. A ne ní to jenom v Lidlu, skoro všechny supermarkety. Je to trvalka, ale opravdu si myslím, že nejlépe se jí bude dařit přímo na záhoně. Sama ji mám už třetím rokem a rozrůstá se. Tu jsem si ale vypěstovala sama, ze semínek. Ale v bytě a v malém květináčku nepřežije a nerozroste se. Ty, co prodávají, jsou uměle vyhnané a pokud je nepřesadíte přímo do země na zahradu, za nějakou dobu uhyne. Takže na dlouhodobé pěstování v bytě, zrovna levandule asi vhodná není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.