Nejste přihlášen/a.
prečo nekvitnu melony,snad to je odroda bez urody?
Díky
A jaký druh melounu? Je jich dnes dost na trhu. Já mám zase problém, že mi všechno kvete, ale "jalovými" květy. Kromě Hokajdy, ta se má k světu a plodí a plodí. Ale zasadila jsem si dýni obrovskou, tu na kompoty, a ta potvora dělá stále jenom šlahouny, na nich hluché květy a já zaštipuji, a ona zase ihned vyrazí další šlahoun vedle a jede a jede... Už si také nevím rady, tak jestli mi někdo poradí jak na ni "vyzrát", aby mi dozrál alespoň jeden plod, tak to bych byla také moc ráda za rady.
Mám zasazený vodní meloun na záhoně. Mě kvete a mám i malé melouny. Rostlina musí mít určitou délku, aby kvetla. Potřebuje hodně zálivky odstátou vodou a výživu. Současné chladno melounům neprospívá.
Pro Suzymon - mám zasazených více druhů dýní, plodí bez problémů. U dýní Goliáš nechte zatím růst šlahouny. Po určité délce budete mít na šlahounu květy i s plodem. Až květ odkvete a dýnička bude velká asi jako pěst, tak doporučuji ponechat 2 listy za dýní a šlahoun odřezat a všechny další šlahouny. Na Goliáše je už celkem dost pozdě, ale pokud bude teplo, tak vám do podzimu plod ještě pěkně naroste. Každodenní zálivka a mírné přihnojení rostlině prospěje. Na 1 rostlině ponechte 1 plod, aby vám stačil ještě narůst.
doplněno 23.07.12 21:49:Suzymon - slepičince obsahují hodně dusíku. Goliáš rád vypouští hodně šlahounů. Já dýně také předpěstovávám doma a sadím je po zmrzlých do kompostové zeminy. Ničím už nehnojím a pouze vydatně zalévám. Slepičince - dusík, ten podporuje růst zelené hmoty. To bude asi ten hlavní důvod bůjného růstu s planými květy. Dýně bych doporučila pohnojit hnojivem s nižším obsahem dusíku a vyšším obsahem fosforu a draslíku. Hnojiv je takových hodně, nejčastěji se používá Kristalon plod a květ. Šlahouny nechte růst, jak jsem již psala a po vytvoření plodu všechno přebytečné odřežete. Kdyby jste bydlela blízko, tak vám dýni dám. Z Hokaidó je také dobrý kompot.
Ahoj bruni. Děkuji za radu. Já nechala ty šlahouny růst a taky rostou a rostou, ale po nějakém plodu ani náznak. Ano, je to Goliáš a dokonce jsem ho předpěstovala, a je zasazený na zahradě už v květnu. Ale pořád dělá ty zatracené šlahouny. A čím teda hnojíte? Já právě moc nehnojím, když to roste jako divé. Ale pod rostlinu jsme dala slepičí hnojivo, to koupené, v granulích. Možná jsem to naopak přehnojila. A zalévám pilně dešťovkou, ale teď tady dost prší, tak není třeba. Vím, že je něco špatně. Moje mamka měla na zahradě Goliáše a neměla skoro žádný šlahoun. Hned u kořene rostliny bylo asi padesát centimetrů a na hned plod. Ten nakonec vážil skoro třicet kilo. Táhla jsem to s kamarádkou v ubrusu do auta a málem se to tam nevešlo. Maminka mi ale umřela a já se jí nemohu zeptat.
Aháááá, tak to jste mi objasnila hned několik otázek, které jsem si kladla i ohledně jiných rostlin. Já totiž koupila ten slepičinec i v tekutém stavu a hnojila tím moje kytičky. specielně begónie. Výsledek, silné stonky, obrovské zelené listy, ale květy v poměru k tomu nárustu zeleně, celkem nevýrazné. Takže díky a já se vrátím k osvědčenému Kristalonu. No, a to jsem si myslela, jak těm mým kytičkám dám letos "nažrat" toho nejlepšího. Tady máme zázřný příklad toho, že všeho moc, škodí. Díky. Suzy.
doplněno 23.07.12 22:27: "zářný", ne tu zkomoleninu, co jsem napsala
A ještě, to jste moc hodná za nabídku. Ale asi bydlíme dost daleko od sebe. Já jsem z Poděbrad. Jinak Hokaido miluji do běžné kuchyně. Vydrží hodně dlouho, když je dobře uskladněné. Na kompot mi ho je líto, protože z něho dělám polévky, griluji ho, opékám v zimě jen tak, na pánvi... a tak dál. Je to moje nejoblíbenější dýně. Také mám muškátovou. Ta je podobná, ale Hokaido opravdu vydrží bez problémů několik měsíců.
Nepřiznivé podmínky.
Letos jsem zakoupil roubované melouny na dýni, rozdal po známých a výsledek? Pokud někdo z nich má 1 plod, může být rád. Naproti tomu jiné od každé rostliny bezproblémů 10 plodů.
doplněno 23.07.12 00:15:Oprava: Naproti tomu jsou roky, kdy je možné z jedné rostliny posbírat bezproblémů 10 melounů, a víc..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.