Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vyrojili se nám a na zahradě spousta mravenců. Chtěl jsem je postříkat přípravkem biofomatox, ale v návodu je napsáno: Pro lepší účinost přidejte 10 kapek smáčedla. Nevíte někdo co to je?
Děkuji za vaše rady.
Řekl bych, že smáčedlo je na to, aby postřik lépe přilnul například na listy.
Poznáme z reklamy, jak se po kápnutí saponátu na vrstvu mastné špíny rozběhne po vodě takové kolo.Na znížení povrchového napětí, nebo na překonání třeba mastnější vrstvičky na povrchu listů stačí použít nějaký saponát. Postřik lépe přilne na povrch, nestéká a nepřijde na vniveč.
Hejkálek má pravdu. Smáčedlo snižuje povrchové napětí, a proto kapalina se smáčedlem lépe ulpí na listech. K tomu aby to lépe klouzalo, jak píše první rádce, se používá lubrikační gel
Mravenci si mšice pěstují v koloniích a pak je "dojej"jak krávy...
Kartaginec:
Jinak je to snad obecně známá věc...
Dobrý den. Smáčedlo, je Jar na nádobí, aby to lépe klouzalo.
doplněno 21.07.12 11:51:Třeba na mšice, když dáte do postřikovadla do 1 litru vody, 3 lžíce Jaru na nádobí, tak mšice sjedou dolů.
Také mám problémy s marvenci a nebo jinými škůdci. Všude je v návodě napsáno, použít "povolené smáčedlo", ihned za tím je pokaždé uváděn mycí prostředek "Jar". Asi jste to přehlédl. Opravdu je to všude. A věřte mi, že už jsem všelijakých přípravků nakoupila hodně a různých. Máte tam i uvedeno množství, jaké máte použít. Ty přiložené letáčky jsou psané drobným písmem, to chápu, taky mě to štve číst, ale už jsem se naučila nečíst všechno, jen to, co je pro mne důležité.
Já právě ničila mravence tím samým prostředkem co Vy. Krabičku mám právě před očima a opíši Vám co tam je napsáno. Mazlavé mýdlo, nebo Jar. Máte to tam jasně napsáno, je to v závorce. A také tam máte napsán přesný postup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.