Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prvním rokem pěstuji rajčata na zahradě a teď mi ty největší kousky začaly v horní polovině plodu chytat jako kdyby nádech hnědé barvy, viz foto. Chtěl bych se proto zeptat, jestli je to nějaká počínající choroba, nebo je to normální stav, na listech žádné viditelné napadení nejsou. Děkuji, za odpovědi, zdraví Luke
Ano, jak řekla hanahaj. Je to začínající plíseň. To je katastrofa a je to z nadměrného vlhka, dešťů a chladu. Ani mi o tom nemluvte. Loni jsem přišla o celou úrodu. Ale existuje proti tomu nějaký postřik. Zadejte do Googlu otázku, plíseň na rajčatech. Sama to hned zítra udělám. Taky se bojím. Pokud se to nezastaví v začátcích, je po rajských, nenávratně.
Proti plísni bramborové se dělá postřik dříve. Pokud je už na rostlině, nebo plodech, tak je už postřik zbytečný. To je můj názor. Zkuste napadené plody otrhat, ale myslím si, že ostatní jsou už také zasažené.
doplněno 21.07.12 14:21:Přípravek Champion 50 WP je měďnatý přípravek. Měďnaté přípravky brzdí dozrávání rajčat. Raději bych zkusila postřik Ortiva s OL 3 dny. Champion nebo Kuprikol je vhodnější použít na první postřik někdy už koncem června.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.