Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupili jsme si v Hornbachu tři mandarinky,zhruba 40cm vysoké,máme je doma asi půl roku,normálně rostly,měly spoustu hnusnejch kyselejch mandarinek,a pak je něco napadlo,byly celé ulepené a od pavučinek,osprchovala jsem je a otřela list po listu,chvíli vypadaly že jsou v pohodě a pak začaly trošku opadávat,po týdnu jedna shodila všechny listy i mandarinky,ty dvě tak napůl.Mám je v těch vysokých dvojitých květináčích kde se dospod dolévá voda a kytka je v druhém samotném na vrstvě kamínků přes kterou si bere vodu.Nevíte čím by to mohlo být?Co mám pro ně udělat?
Mockrát děkuju,nerada bych o ně přišla
Dobrý den, sviluška, molice, mšice, postřikovat, postřikovat, citrusy jsou magnet na všechny škůdce a ty kupované z pěstíren jsou silně zamořené, i když to není na první pohled vidět. Doporučuji Mospilan, Fast M, P, ten Fast používám nejčastěji, je to snad ekologické a do substrátu je dobré zapíchnout tyčinky CAREO, ale POZOR rostlina včetně plodů se na nějaký čas otráví, funguje to na principu, že se stane jedovatou a škůdci se po sání jejích šťáv z listů otráví a tím vyhynou, tak jestliže je pěstujete na okrasu, tak to nevadí, ale na konzumaci konzumaci bych to CAREO nepoužíval, myslím tím k rostlinám. Pokud chcete sladké mandarinky, tak kontaktujte nějakého čského pěstitele citrusů, adresy se dají najít na internetu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.