Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte už vyrytý česnek?

Od: brunecova® odpovědí: 15 změna:

Jak jste na tom letos s česnekem? Letos podle mne nebyl moc dobrý rok na pěstování česneku. Mořili jste česnek před výsadbou? Jak velké palice máte? Také vám některé palice uhnily? Děkuji za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Vyryto, letos nic moc, hlavy malé a taky pár uhnitých. Není každý rok posvícení :( *plac*

albert*
hodnocení

2x

Podkrkonoší cca 300 m. nad mořem východní svah: Česnek se letos krásně povedl (ostatně jako téměř každý rok). Díky tomu, že bylo poměrně sucho - česnek nemá rád zalévání, proto asi ta hniloba u toho kdo jej kropí. Mořím po dobu 12ti hodin před výsadbou Sulkou.

jirbar*
hodnocení

2x

Sázeno v polovině prosince 41x Benátčan 102x Bjetin. Sklizeno včera Benátčan 27x Bjetin 70x v dobré kvalitě velikost nic moc asi 15x rozpuklý.

Takže zbytek buď nevyklíčil nebo shnil. Mořeno bylo Síra SK520, Rovral a ještě Lignohumát. Úroda při 100 Kč/kg nedá ani na sadbu a chemii

hodnocení

Česnek nikdy nemořím, ale asi začnu. Jsem s letošní bídnou úrodou celkem spokojená. Loňský uskladněný česnek mi vydržel až do nové sklizně, tak snad vydrží i ten letošní. Na fotce je část mojí úrody.

Máte už vyrytý česnek?

buss
hodnocení

0x

NE, ale je také třeba uvést, kde je nasazen...Jih/sever Č, M, výška sakra rozdíl, že? Mořit vždy, postřik vhodný. A pak subjektivní pocit.

hodnocení

Nevím, k jaké otázce zařadit odpověď NE. Severní morava, n.v. 250 metrů. Jaký postřik máte na mysli?

buss

Máte už vyrytý česnek? Ne
Proti hnilobě, nevím jméno, jsou v krabičce tři sáčky.

jova2
hodnocení

0x

vážená, máte-li zájem opravdu o pohodové pěstování česneku doporučuji přejít na stránky k-cesnek.cz/..., dozvíte se tam o česneku normální lidskou formou úplně vše.

nejsem ani najatej chválič od ing. Kozáka, ani zaujatý česnekomilec, ale stránky v současné době asi našeho nejlepšího šlechtitele jsou opravdu dobrý a v diskusi vám poradí i majitel stránek i ostatní, kteří se o česnek zajímají

to, co jsem napsal není vůbec podceňování těch co sem píší, ale myslím, že většina z nás o česneku ví jen zlomek toho, co ing Kozák

zdravím

josef

hodnocení

Jova2, děkuji za odpověď. Stránky od ing. Kozáka znám, také je doporučuji. V mojí otázce se neptám, jak pěstovat česnek. Chtěla jsem pouze vědět, jaký kdo letos sklidil česnek. Nemám problémy s pěstováním česneku.

hodnocení

0x

Ahoj Brunci. Letos mi česnek vymrzl. A to jsem investovala do českého a drahého. Krásně vyrostl vloni napodzim, ale pak přišel ten několikadenní mráz někdy v únoru, bez sněhu a bylo vymalováno. Vytahovala jsem jenom uhnilé části. Rychle jsem koupila jiný česnek a zasadila na jaře, ale nebylo z něho vůbec nic. Malé hlavičky a nevyzrálé. Tento rok si dám pozor a česnek něčím zakreju, aby mi nevymrzl. Jinak nevím.

hodnocení

Suzi, děkuji za odpověď. Česnek se má sázet těsně před příchodem mrazů. Vy jste ho zasadila příliš brzo. V loni přišly mrazy poměrně pozdě, takže plísně stačily napadnout česnek. Hodně pěstitelů česneku mělo letos špatnou, nebo skoro žádnou úrodu. Asi 10% z úrody jsem měla nekvalitní, nebo malé palice a asi 10 palic mělo dokonce i naklíčené stroužky. Pokud jste sadila česnek na jaře, tak to musí být jarní sadba. Já sázím česnek pouze na podzim a paličák. Sázíme ho na hloubku sázecího kolíku. Takto hluboko zasazený nám ho bezdomovci bez rýče nevytrhají.;)Česnek bych nezakrývala.

Moc odpovědí jsem nedostala, asi už lidé tolik česnek nepěsují.

hm*
hodnocení

0x

Dobrá, tak tedy odpovím, abys toho tu měla víc. :)

Česneků jsem zkusil pár na podzim, krásně vyrazily a až do únorových holomrazů byly asi 10cm živé zelené lístečky. Pak přišly ty mrazy a hned po oteplení lístečky zvadly, zežloutly, lehly na zem a shnily. Zasadil jsem ještě na jaře, ale byly pořád jen takové nedomrlé a teď už zvadly, ani jsem se na ně nedíval. No, zrovna v týdnu jsem si říkal, že je vydloubnu, ale myslím, že z nich nenajdu vůbec nic.

doplněno 23.07.12 17:28:

Tak jsem v sobotu vydloubal tu "úrodu". Pár malých cibulek, žádné stroužky, vždy jen malá cibulka (pokud vůbec). Aby to nakonec nebyly nějaké zatoulané tulipány nebo tak něco. :D

fklacek

To, že "krásně vyrazily" ješte na podzim je právě chyba, sází se co nejpozději před zámrzem...

hm*

Ony klíčily už před zasazením a nedaly si to rozmluvit. A vypadaly, že i ty velké mrazy přežijou, ale bohužel zřejmě mrzlo moc dlouho.

hodnocení

0x

1Mořit se má jen česnek napadený, jak jsem nedávno četla. sklízet se má , když se květ napřímí. Stačí nechat 1-2 ks s květem a ostatní květy ulámat, aby se cibule nevysilovala a byla větší. Na česnek počasí moc nebylo, pár mi jich uhnilo, ale ostatní byly OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]