Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, teď jsem odstranila ze záhonů hrášek a je mi líto je nechat prázdné. Dá se na ně ještě něco sázet nebo už je na vše v červenci pozdě?
Díky ![]()
3x
Opravdu můžete zasadit další hrášek, nebo ten cukrový. Právě jsem to udělala. Jestli nechcete, tak karotku, nebo fazolky - ty na lusky, já je miluji, a mrazím si je na celou zimu sama.
0x
Dostala jsem radu od zahradníka. Když se vyndávají první brambory, tak se nasadí nakládačky okurky, které rostou později a rodí až do zimy. Chci to vyzkoušet, jen tak. Jen můj názor.
0x
Na prázdné sklizené záhony vysévám další mrkev, červenou řepu, doma předpěstované rané kedluby a brambory - vše je křehké, zvláště je to poznat u mrkve, která není pořeba ani moc škrábat a brambory jsou jak ty rané, krásně se svléká šlupka. Chce to zkoušet - chybami se člověk učí.
doplněno 22.07.12 16:57:Ne všechno je možné zchroupat - také mi něco nechutná, ale řeším to tak, že si presuji čerstvé šťávy z míchané zeleniny např. mrkev, rajčata a červená řepa, později i jablka a to je dobré, takto využiji i okurky a teď blumy, mimo to mám ráda i různé saláty , dělám kedlubnové zelí, jako přílohu dušené fazolky, mrkev - zahrádka v létě je plná potravy
0x
včera jsem sázel hrášek, má vegetační dobu cca 60 dnů, takže ten je na jistotu. Po vzoru zdejších jsem před chvílí vysel mrkev (docela jí věřím, i když má vegetační dobu 110 dnů, ale část jí sklízím skoro až za mrazů) a taky cibuli ze semínka. Letošní cibule už je venku a je menší, poválel jí vítr, takže by už nerostla a zdálo se mi, že dokonce zahnívá. Na tu jsem zvědavý, ale moc tomu nevěřím.
Ředkvičky nechejte na konec srpna nebo až na září. Zkusil jsem jí vysít před měsícem a celá šla do kompostu, v červenci je ještě moc teplo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.