Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, teď jsem odstranila ze záhonů hrášek a je mi líto je nechat prázdné. Dá se na ně ještě něco sázet nebo už je na vše v červenci pozdě?
Díky
Opravdu můžete zasadit další hrášek, nebo ten cukrový. Právě jsem to udělala. Jestli nechcete, tak karotku, nebo fazolky - ty na lusky, já je miluji, a mrazím si je na celou zimu sama.
Dostala jsem radu od zahradníka. Když se vyndávají první brambory, tak se nasadí nakládačky okurky, které rostou později a rodí až do zimy. Chci to vyzkoušet, jen tak. Jen můj názor.
Na prázdné sklizené záhony vysévám další mrkev, červenou řepu, doma předpěstované rané kedluby a brambory - vše je křehké, zvláště je to poznat u mrkve, která není pořeba ani moc škrábat a brambory jsou jak ty rané, krásně se svléká šlupka. Chce to zkoušet - chybami se člověk učí.
doplněno 22.07.12 16:57:Ne všechno je možné zchroupat - také mi něco nechutná, ale řeším to tak, že si presuji čerstvé šťávy z míchané zeleniny např. mrkev, rajčata a červená řepa, později i jablka a to je dobré, takto využiji i okurky a teď blumy, mimo to mám ráda i různé saláty , dělám kedlubnové zelí, jako přílohu dušené fazolky, mrkev - zahrádka v létě je plná potravy
včera jsem sázel hrášek, má vegetační dobu cca 60 dnů, takže ten je na jistotu. Po vzoru zdejších jsem před chvílí vysel mrkev (docela jí věřím, i když má vegetační dobu 110 dnů, ale část jí sklízím skoro až za mrazů) a taky cibuli ze semínka. Letošní cibule už je venku a je menší, poválel jí vítr, takže by už nerostla a zdálo se mi, že dokonce zahnívá. Na tu jsem zvědavý, ale moc tomu nevěřím.
Ředkvičky nechejte na konec srpna nebo až na září. Zkusil jsem jí vysít před měsícem a celá šla do kompostu, v červenci je ještě moc teplo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.