Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zasadit v červenci?

Od: haninka* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, teď jsem odstranila ze záhonů hrášek a je mi líto je nechat prázdné. Dá se na ně ještě něco sázet nebo už je na vše v červenci pozdě?

Díky :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Opravdu můžete zasadit další hrášek, nebo ten cukrový. Právě jsem to udělala. Jestli nechcete, tak karotku, nebo fazolky - ty na lusky, já je miluji, a mrazím si je na celou zimu sama.

Dělám to přesně jako Suzy. Předevčírem jsem vytrhala hrášek, upravila záhonek a ještě týž den nasela hrášek další. Mám tak 2 sklizně. Za ty roky, co to dělám, se mi jen jednou stalo, že se brzy ochladilo a už nedozrál. Jinak máme každý rok křehký hrášek dvakrát za sezónu. Jaga.

Kdyz nedozraje,je dobry i zaryt jako hnojeni.Pri tleni se z neho uvolnuje vapnik.

mowla*
hodnocení

0x

V červenci sázet už jen něco rychlého - salát, ředkvičky...

joudic*
hodnocení

0x

i cibulky nebo spenat

radkadknl

Špenát, ředkvičky a obyč. salát jsou rostliny krátkého dne...pujde to hned do květu! Tyhle plodiny mají smysl tak v půlce srpna. Dejte zase hrášek,ten rychlej a stihne to. Nebo mrkev. Cibulku nevím...když neudělá slušnou cibuli, udělá dobrou nať.

hodnocení

0x

uz jsme to tu sice psala,ale nevadi,muzete i cervenou repu,jeste naroste,je velmi zdrava.

joudic*

nj ale jak si pamatuju na skolni jidelnu, tak repu jedlo max 1% lidi z cele skoly :)

To je pravda ze nekomu nechutna,ale leky nejsou take na chut moc dobre.jde o to ze takova stava z cerstve repy,je za tisic leku.Ja se vzdycky uplne poozdravim,citim to na sobe.Jinak je vyborna nakladana s bilym zelim.

hodnocení

0x

Dostala jsem radu od zahradníka. Když se vyndávají první brambory, tak se nasadí nakládačky okurky, které rostou později a rodí až do zimy. Chci to vyzkoušet, jen tak. Jen můj názor.

roko20*
hodnocení

0x

muže i cuketu?

Teď, v této době, cuketa asi ne. Nevím to přesně, ale cukety a jiné dýně už plodí.

buss
hodnocení

0x

Cokoliv co stačí do konce září vyzrát. I teď budu zemááky.

Sklidili jsme česnek a hned zasadili předklíčené brambory.

asiasi*
hodnocení

0x

Na prázdné sklizené záhony vysévám další mrkev, červenou řepu, doma předpěstované rané kedluby a brambory - vše je křehké, zvláště je to poznat u mrkve, která není pořeba ani moc škrábat a brambory jsou jak ty rané, krásně se svléká šlupka. Chce to zkoušet - chybami se člověk učí.

doplněno 22.07.12 16:57:

Ne všechno je možné zchroupat - také mi něco nechutná, ale řeším to tak, že si presuji čerstvé šťávy z míchané zeleniny např. mrkev, rajčata a červená řepa, později i jablka a to je dobré, takto využiji i okurky a teď blumy, mimo to mám ráda i různé saláty , dělám kedlubnové zelí, jako přílohu dušené fazolky, mrkev - zahrádka v létě je plná potravy

hodnocení

0x

včera jsem sázel hrášek, má vegetační dobu cca 60 dnů, takže ten je na jistotu. Po vzoru zdejších jsem před chvílí vysel mrkev (docela jí věřím, i když má vegetační dobu 110 dnů, ale část jí sklízím skoro až za mrazů) a taky cibuli ze semínka. Letošní cibule už je venku a je menší, poválel jí vítr, takže by už nerostla a zdálo se mi, že dokonce zahnívá. Na tu jsem zvědavý, ale moc tomu nevěřím.

Ředkvičky nechejte na konec srpna nebo až na září. Zkusil jsem jí vysít před měsícem a celá šla do kompostu, v červenci je ještě moc teplo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma co zasadit v červenci

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]