Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamčatská borůvka neplodí, proč?

Od: jarmulina odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám na zahrádce kamčatskou borůvku ,ale vůbec neplodí,čím přihnojovat a uvažuji,že koupím jiné druhy borůvek,které dobře plodí? A jaké zkušenosti máte s brusinkou?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kamčatská borůvka nepotřebuje kyselou půdu. Přihnojit jí můžete např. Kristalonem plod a květ, nabo i Cereritem. Brusinky potřebují kyselou půdu. Já už je nepěstuji, nerodí tak moc a místo nich pěstuji kanadské borůvky.

1jara*
hodnocení

0x

Zdravím borůvky potřebují polostín a kyselou půdu.

doplněno 13.07.12 17:41:

Máte pravdu, tato odrůda nepotřebuje kyselou půdu, vzhledem k celkové nenáročnosti se omezíme na zálivku a občasné přihnojení plným hnojivem, např. Kristalonem na plod a květ.

ropak*
hodnocení

0x

Jak první tak druhá odpověd je správná.Stačí přihnojit cereritem ale hlavně chce dostatek vody.Někdo říká že je na vodu nenáročná ale já zalévám děšťovkou a hodně.Mohu říct bez nadsázky že mám borůvek mraky.

hodnocení

0x

Kamčatská borůvka je rostlina společenská a aby Vám dobře prospívala, měl byste mít vedle sebe zasázené aspoň 2 i víc. Hnojivo mám přímo na ně, s obsahem rohoviny. Mám ho ale na zahradě, tak až tam půjdu, doplním název. Jaga.

suchy*
hodnocení

0x

Základní věc je,že se vůbec nejedná o borůvku,ale o zimolez takže nároky na půdu nejsou příliš vysoké,ale jak zde již padlo pohnojit a zalévat a skutečně plodnosti prospívá více jedinců pohromadě.Pokud je keř hustý je vhodné ho prosvětlit řžezem celých větví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]