Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám dvě švestky, stáří asi 8 let, ale mám je jako zákrsky. Na jedné švestce, je několik děravých listů. Dírek není moc, jen jako kanclářskou děrovačkou, dírky. Jedna, dvě, dírky na listu, sem, tam. Druhá švestka, nemá nic. Jsou od sebe 3 metry. Obě mají krásné švestky, na stromech, nemohu nic najít. Problém je, že v obou švestkách, mají hnízdečka stehlíci a už mají mladé. Nemohu použít žádný postřik, nechci jim ublížit. Kdo dělá díry, co s tím? Poradíte něco? Děkuji Viky
Dobrý den.
Nám listy na stromech okousala píďalka (Píďalka podzimní). Nevím, jestli je to i Váš případ, zkuste se podívat.
Díry v listech jsem měly několikrát i po krupobití. Ale to zas by nebyly jen na jedné švestce.
Dobrý den. Děkuji za radu. Píďalku jsem si na netu prohlédla. Nevím, zda je to píďalka, v noci jsem se na švestku nedívala. Led tady padal z nebe, ale jen malé kousky a netrvalo to dlouho. Dírky jsem objevila včera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.