Nejste přihlášen/a.
prosim o radu?Od kamaradky jsem dostala orchidei ale spis jako hydroponii je ve sklenene vaze kde jsou naboptnale kulicky asi namocene ve vode,a ted nevim jestli je kvetina dana do kulicek jen s koreny nebo v nejakem kvetinaci se zeminou. orchidei je asi 30 cm vysoka a je ve sklenene vaze50 cm vysoke.Takhle jsem take pestovala jinou kytku prave jako hydroponii ale nevim si redy kdyz vim ze orchidej nechce moc vody bojim se abych o ni neprisla mam jeste jednu orchiej ktera ja v kvetinaci a tu zalivam jen jednou tydne do misky a asi za 10 min ji zbytek vody vyliju. doufam ze jsem totrochu vypodobnela a nekdo mi poradi.Budu vdecna za jakou koliv radu dekuji
Dobrý den.
Vypadá to dle Vašho popisu opravdu na hydroponii.
Ve skleněné nádobě naplněné keramzitem nebo podobným materiálem stačí, když bude na dně 1-2 cm vody, vic ne.
Na rozdíl od běžné zeminy neobsahuje tento substrát žádné živiny. Jen voda na výživu nestačí. Musíte proto orchidej hnojit. Vhodná jsou speciální hnojiva pro hydroponii nebo jiná komplexní hnojiva pro orchidej rozpustná ve vodě.
Doplňuji: Hydroponické pěstování rostlin - Zahrada - www.iReceptar.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.