Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na zahradě mám cca třicet let starou třešeň, která je zdravá a plodí chutné třešně, chrupky. Třešeň je cca 1,5 metru od plotu a v souvislosti s výkopovými pracemi na novém plotu mi jeden brigádník bez mého vědomí překopal a uříznul dva poměrně tlusté kořeny o průměru cca 10cm. Mám teď obavy o to, aby strom přežil. Myslíte, že to pro něj může být fatální? Dá se v této situaci dělat něco, co by stromu pomohlo?
Dobrý den. Naše třešeň má také kořeny po povrchu. Důležité je, zbytek stromu prolévat vodou, po celém obvodu koruny. Můžete hadicí udělat koupel, celé koruně. Protože vláhu, dávají koruně kořeny. Nyní, když je teplo,( jestli máte vodu ze studně) tak korunu, stříkejte každý den. Jde o to, jak dlouho bude výkop otevřený. Ať kořeny zasypou co nejdříve. Jen můj názor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.