Nejste přihlášen/a.
V obchode jsem si koupila koren zazvoru ktery je nakliceny,je mozne ho zasadit na zahradku? Ma nekdo s tim zkusenost kdy se sezi a kdy sklizi vim ze je zdravi!Diky za odpoved
Dobrý den. Zázvor hodně používáme k jídlu, tak jsem se rozhodla letos ho také na zkoušku nasadit. Některé kousky zázvoru, které byly v teple, udělaly pupeny. Zázvor jsem podle pupenů nakrájela a nasadila do truhlíku na květiny. Musí se nasázet jen jemně pod povrch hlíny, jinak bude trvat dlouho, než vyrazí. Nyní už je hodně zázvoru venku. Jak jsem si přečetla, zázvor má rád světlo, ale ne přímé slunce, tak je ve foliáku, kde má teplo, vlhko, hodně sluníčka i když, ne přímo a daří se mu.
doplněno 05.07.12 01:26:doplněno 05.07.12 01:27:Zítra až bude světlo, dodám foto.
doplněno 05.07.12 05:28:Tak vypadá můj zázvor
prosim Viky a kdy ho mam zesazet? A kdy sklizet,jak casto se zaliva? Jak to vubec vypada to ma nejaky stvol?Neni lepsi ho zasadit do zeme? I tak diky za radu
Jestli má pěkné pupeny, tak bych ho nakrájela. Tady jsem vám udělala foto, zázvoru co mám doma na spotřebu, také začíná dělat pupeny. Koupila jsem normální pytel hlíny na kytky. Truhlík jsem naplnila až nahoru a pořádně zalila, aby voda protekla. Udělala jsem malé důlky a zázvor s pupenem, dala pupen nahoru, jemně suchým zasypala. Pupen kouká ven. Nesmí se přelévat. Tak vždy čekám, až hlína nahoře je suchá a zaliju, dešťovkou. Venku by mu asi nebylo dobře, nemá rád střídavou teplotu. Zatím jsou to asi 10 cm slabé stonečky a nějaký lísteček. Zítra vyfotím.
doplněno 05.07.12 01:57:Zasadit nyní, bude mít dobré podmínky, teplo, světlo. Tady je na internetu i fotka zázvoru v květináči.
Dobry den Viky moc vam dekuji ze odpoved,zkusim to do nedele zasazet a pak dam vedet jeste na co ho nejvice pouzivate?Diky
Dobrý den. Trochu o zázvoru. Do polévek, přidávám nastrouhaný zázvor, až skoro nakonec, jen krátce nechám přejít varem.
Smažená vajíčka, cibulka zesklovatí, pak nastrouhaný zázvor, pórek, nechá se ještě chvilku smažit, dál přidáme ochucené vajíčka.
Na malé kousíčky nakrájený zázvor přidávám do všech minutek.
Dělala jsem dušená kuřecí játra. Na zkoušku jsem zvlášť udělala část se strouhaným zázvorem k tomu rýži. Po ochutnání, jsem zázvor dodělávala i do ostatního jídla.
Je dobrý čaj, hlavně při nachlazení.
Množství zázvoru dávám asi jak je na obrázku ta bambulka s klíčkem. To záleží, kolik jídla děláte, jaké množství.
Zázvor, chce vyzkoušet, jak vám kde bude chutnat. Nesmíte to přehánět množstvím. Někdy je méně, více.
Začala jsem kuřecím vývarem a pokračovala do dalších polévek. Zázvorem jídlo dostane jinou chuť. Jen můj názor.
Také jsem zakoupila naklíčený zázvor. Mám ho zasazený v květináči v zahradnickém substrátu. Umístila jsem ho na balkon na východní stranu, zalévám až po mírném vyschnutí. Zatím jsem ho nehnojila, zemina obsahuje živiny asi na měsíc. Sadila jsem ho před necelým měsícem.
doplněno 05.07.12 15:13:Můj zázvor.
doplněno 05.07.12 23:11:Sadila jsem ho poprvé. Původní zemina už obsahuje živiny, takže ho zkusím za 2 - 3 měsíce pohnojit malým množstvím Cereritu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.