Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pajehlicnik-pestujete nekdo?

Od: juglans® odpovědí: 6 změna:

Dobry den uz dlouho obdivuji tento japonsky jehlicnan,pestovany v kysele zemine,coz je asi vse,co o nem vim.Vetsinou mam smulu,ze u nas vsechno zmrzne,letos dokonce previsly modrin, Catalpa,kterou miluji.,Sakra je take divna po letosni zime.Proste co se mi libi,tak tu vetsinou neprezije zimu a jsem zas na zacatku.Mam se vubec uvazovat o Pajehlicniku?To vite,v zahradnictvi chteji prodat,tak rekli bez problemu venku .Pokud ho nekdo pestujete jak ho mate velky,zajimalo by mne i jak v nasichpodminkach vyroste.Je to nadherny strom,ale.. Dekuji za odpovedi

doplněno 04.07.12 08:28:

Videli jste nekdo aspon jaky strom myslim?jak se vam libi?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pajehličník vypadá trochu jako borovice. Zatím jsem ho viděla vždy jen ve venkovních nádobách.

Proč si nepořídíte nový převislý modřín? Když ho pořádně zazimujete, snad zase nezmrne.

hodnocení

Modrin budu ridit.Ja jen ze se kazdy rok v zahradnictvi na Pajehlicnik koukam,pripomina mi trochu preslicku a borovici dohromady.Zatim se kocham pohledem,nemam na neho odvahu.Kdovi jak dlouho b y sel pestovat v nadobe a na zimu do chladne mistnosti.Je to draha zalezitost,myslim ze meli asi za 1300kc,asi 1m vysoky.

regulus*

Jsem z jižní Moravy a pajehličník mi roste na zahradě asi 18 let. Vydržel tuhé zimy i -25 pod nulou. Důležité je, aby měl dostatek vlhkosti a mírné zastínění od jižního slunce.

doplněno 07.07.12 00:31:

Obr.

Pajehlicnik-pestujete nekdo?
hodnocení

Regulus-DEkuji moc i za obrazek ,hezky stromecek.Rikate 25 stupnu,no u nas byva bezne a jsme u vody.stejne mozna zabalit tkaninou,prez kterou jde svetlo.rada bych se zeptala,pri vysadbe jste pouzili raselinu a kolik?Jeste mam dotaz za tech 18 let, o kolik asi vyrostl.v zahradnictvi meli asi 1m vysoky,takovy pekne kosaty.DEkuji

Pajehličník mám na zahradě druhým rokem. Je nasázen v polostínu, bez rašeliny, v běžné zahradní půdě. Na zimu jsme ho nijak nechránili. Nemá se tvarovat, ale zapoměli jsme to říct našemu psovi, který všechny větvičky ukousal. Obrazil, roste dál, ale kolik za rok přiroste, to teda nevím.Sazeničku jsme koupili 20 cm asi za 200,-

hodnocení

Pokop-.Dekuji za dalsi nadhled k teto rostlince.Dnes jsem byla v zahradnictvi,meli tam asi po 450kc do tech 40cm,spis mene.jenomze jsem kupovala previsly modrinek,ktery mi letos zmrznul po cca 3 letech zakoreneni,tak musim koupit jindy.Jeste par skalnicek jsem brala,no,asi bych zkoupila nejradeji cele zahradnictvi, kytky koupuji radej,nez chleba,ale clovek nemuze vse najednou.Ale cimdal vic se presvedcuji ,ze ten Pajehlicnik risknu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]