Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je velká nenáročná třešeň

Od: syfrig* odpovědí: 4 změna:

Chci zasadit na zahradě strom-třešeň je pravda,že musí být 2 třešně prý nejsou samosprašné/či jak?/?Nevíte,kde koupit,aby byl stromek,už trochu větší a né nějaký proutek?Prostě,aby se pod něj dala dát brzo lavička *ua*né stačí jestli existuje nějaká rychle rosoucí odrůda.Děkuji mějte se krásně

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

1x

Dobrý večer.

Větší stromek koupíte v zahradnictví ve Vašem okolí. Doporučuje se zahradnictví co nejblíž místa pěstování. Prodávají tam stromky, kterým se v příslušné oblasti daří.

Opylovací systém není u třešní jednoznačný. I když v blízkosti roste třešeň, nemusí být vhodným opylovačem. Obvykle jsou všechny druhy u nás pěstovaných třešní cizosprašné. Doporučuje se naroubovat na jednu větev do koruny opylující odrůdu.

Druh třešně vybírejte i podle období dozrávání plodů(rané, středně rané a pozdní).Rané druhy třešní nejsou náchylné na napadení vrtulí třešňovou.Nejranější jsou srdcovky, doporučuji Winklerovu ranou.*slunce*

hodnocení

1x

Dobrý den. Máme chrupky, jen jednu třešeň, nepotřebuje druhou, aby plodila. Třešně dozrává nyní, krásná, pevná, červená,až tmavá, šťavnatá, velmi chutná. Na obrázku jsou naše třešně, ty tmavé plody, jsou z obvodu koruny, ty světlejší jsou uvnitř stromu. Třešeň, jako strom máte takový, jaký si ho budete pěstovat. Nechtěli jsme vysoký strom, který bude mít plody nahoře u nebe. Když naše třešeň dorostla na výšku, kterou jsme chtěli, tak jsme hlavní větev, která šla nahoru do nebe, začali stahovat do boku. Natrhaná třešeň, vydrží hodně dlouho v lednici, na zavařování, je krásně tvrdá, hodí se i na zmrazení.

Růst stromu: Strom poroste tak rychle, jaké mu dáte podmínky, vodu, hnojivo, postřik na jaře, před květen a pak hlídat mšice. Já bych doporučila chrupky. Jen můj názor.

Jaká je velká nenáročná třešeň

rostlinkycz*
hodnocení

1x

Existujú druhy cudzoopelivé aj samoopelivé a v druhom prípade by ste nepotrebovali vysádzať na záhrade 2 kusy. Postačí ak má sused tiež čerešňu. Poradiť by Vám mali v záhradníctve alebo v ovocnej škôlke, kde predávajú mladé stromčeky aj staršie. Najlepšie však u osvedčených predajcov.

hodnocení

0x

Také doporučuji rannou odrůdu, třešně nejsou červivé. Jsou i odrůdy samosprašné. Pokud chcete dávat pod třešeň lavičku, tak to by jste musel mít vysokokmen. Plody jsou poměrně vysoko a hůře se trhají. Já bych volila polokmen na podnoži ptáčnice. Tvar a výšku koruny budete udržovat řezem. Snad bych doporučila odrůdu Favorit. Mám jí na zahrádce, polokmen, roubovaná na ptáčnici. Kupovala jsem jí před 3 lety na podzim jako 1 metr vysoký stromek a nyní už má výšku více jak 3 metry. Vybírejte pečlivě podle odrůdy a na čem je naroubovaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]