Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yuka nekvete

Od: mikesak odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.Prosím o radu ohledně yuky myslím si že se tak jmenuje mám jí zasazenou v zemi už asi čtvrtý rok kvetla jen jednou a ted nic už 2 roky.Už je to dost rozrostlý doufám že to je yuka na vyším stonku rozkvetlo hodně býlých zvonku,bylo to nádherné.nevím čím to muže být že nekvete.Je na sluníčku ale nevím jak často zalévat a jestli něčím hnojit.Moc děkuji za radu.Nashledanou.Eva

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

v jedné zahrádkářské diskuzi jsem se dočetla, že yuka po odkvětu končí, už nikdy nepokvete - kvetou až její odnože, nové rostliny *nevi*

doplněno 26.06.12 18:04:

taky je o tom zajímavá diskuze: zahrada.cz/...

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Květem u juky končí její životní cyklus - tedy cyklus jedné rostliny, ta co vykvete odumírá a z jejích kořenů v příštím roce vyraší mladé rostliny, které je možné rozdělit - koncem srpna až v září. Kvete po 2 - 3 letech. Pak Vám i z těch nových vyraší květ. Já ty mladé trsy neodstraňuji, aby mělo každý rok co kvést.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]