Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plazivý Cypřiš..nebo Jalovec?

Od: p.d. odpovědí: 2 změna:

Ahoj všem, potřeboval bych poradit co mám zasadit za dřevinu, aby se plazila přímo po zemi. Někde jsem četl o nějakém druhu Jalovce nebo Cypřiše, ale nevím co to ve skutečnosti bylo. Můžete mi někdo poradit co to je a kde to případně sehnat?

Díky:)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zkuste zadat na seznam.cz: plazivé dřeviny jalovec cypřiš, je tam jen pět kousků, ten první je, myslím ten váš. Zdravím

wb*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Jedná se o jalovec polehlý (Juniperus horizontalis). Existuje celá řada kultivarů podle zbarvení a charakteru ojehličení. Zlaté-J.h.Golden Carpet, zelené-J.h.Humilis,, J.h.Bar Harbour, šedozelené-, J.h.douglasii, modrozelené-J.h.Prostrata, šedomodré-J.h.Wiltonii a nepřeberné množství dalších.Dají se velmi dobře i pěstovat na zídkách, zkterých převisají.

Zdravím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]