Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mulč z lesních šišek

Od: atrama® odpovědí: 3 změna:

Milý rádcové, kteří máte zkušenosti s pěstováním na zahradách, poraďte mi. Při výletě do Jeseníků jsem viděla na zahradním rabátku poházené obyčejné smrkové šišky místo mulče, moc hezky to vypadalo. Prý se mohou použít i drcené, ale drtič nemám, tak nevím, jak bych to drtila. Máte s tím někdo zkušenost? My máme hodně mulče z kůry a kamínků, ale toto mě zaujalo. Jen bych měla trochu strach z broučků, kteří se v šiškách v lese ukrývají, abych si něco nezatáhla na zahradu. Máte někdo zkušenost? Přidejte případně i foto, děkuji moc za všechny rady a příspěvky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Šišky sbírám každý rok, nejméně 3x, někdy i více, dle potřeby. V sobotu, jsem je vysypala na chodník a sušila, usušené je dám do pytle a uklidím do stodoly. Tyto šišky jsem nasbírala za 15 minut v lesíku. Je toho 1 velký pytel PVC. Nedávám je nikam, občas je použiji na grilování a při uzení, má maso zvláštní chuť. Zbytek šišek použiji na zátop.

Proč to dělám? Když si párkrát, při procházce vlastní zahradou, šlápnete na velkou tvrdou šišku, jdete k zemi a máte namále, že si nezlomíte nohu, tak šišky rychle seberete a vymýšlíte užitečnost.

doplněno 26.06.12 11:52:

Tady je sušení šišek.

Mulč z lesních šišek

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Já používám také lesní šišky, ale nedrcené. Drtič zahradního odpadu nemám, tak jsem si to takto ulehčila. Používám šišky smrkové i borovicové. Tyto šišky mám už druhým rokem na černé geotextilii a pozoruji, že vydrží déle než klasická kůra.

Dávám mezi okrasné keře, a hlavně k malinám, zahradním ostružinám i borůvkám.*slunce*

Problémy s broučky nebo jinou havětí jsem neměla. Jediná nevýhoda: je to dost pracné nasbírat tolik šišek.

hodnocení

0x

Lesík dva dny po sbírání šišek. Další šišky už padají.

Mulč z lesních šišek #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]