Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se používá insekticid Karate?

Od: imrous* odpovědí: 4 změna:

Ahoj rádci. Ráno jsem zjistil housenky a mšice na růžích.(i jinde). Zakoupil jsem přípravek Karate a při čtení návodu mě běhal mráz po zádech. To je to opravdu takový svinstvo,? Prý mám použít rukavice, brýle, čepici, zástěru apod. Ředění , na to abych měl vysokou chemickou.! Setiny procent atd. Mám chu´t to vyhodit. Máte s tím někdo zkušenost, jak to používáte.? Zatím ahoj a díky Imrous*nevi*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

evinkat*
hodnocení

2x

Na návodu je psáno 20 ml na 20 až 200 l kapaliny. Tudíž 1 ml je na 1 až 10 litrů vody. Já jsem teď zakoupila CAREO postřik proti škůdcům, je v zelené plastové lahvy již naředěný a tudíž bez problému. Ničí kdejakou havěť a dokonce i larvy a vajíčka. Použila jsem ho na růže proti mšicím a na balkonové květiny a skutečně to zabralo. Mšice vyschly a odpadly. Přípravek KARATE jsem použila na smutnice, ale žádný zázrak se nekonal. Eva

olaf71*
hodnocení

0x

mo je zkušenost je ta, že pokud postřik není svinstvo, tak je neúčinné. spočítat ředění nebude ani tak na vysokou chemickou, jako spíš na základní matematiku.

hodnocení

0x

Tady floraservis.sk/... máte jednoduché dávkování/ředění. Je to sice ve slovenštině (trochu odlišné názvy škůdců), ale neměl by to být zásadní problém. Stačí porovnat s českým návodem.

A co se týče ochranných pomůcek, tak to je klasika. Je to chemický přípravek a aby to něco zahubilo, tak to nemůže být vodička, že ano ;) Je to jed! To že tam je popis, jako byste ten přípravek měl používat ve skafandru, je preventivní opatření, pokrývající všechna možná rizika. Když si dáte záležet, budete postupovat velmi opatrně, tak bych se toho nebál. Používáme doma už pár let herbicid RoundUp "na ostro"(jakože bez ochr. pomůcek) a v pohodě. Samozřejmostí je po použití umytí rukou. A taky nestříkat za větru.

Samozřejmě taky záleží jak velkou plochu budete stříkat. Pokud ty zmiňované mšice na růžích, tak platí co jsem napsal výše. Na větší ploše, by samozřejmě bylo vhodné, alespoň některé pomůcky použít.

hodnocení

0x

Dobry den,opravdu je zapotrebi mit i ochranny kryt obliceje a klidne plastenk na sobe.Ono staci malinky vetricek a mate to hned v obliceji a hned se to dostane do kuze.Nic nevyhazujte,proste si kupte kryt,budete ho mit na priste.Dnes se bez postriku neda pestovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]