Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na živý plot? Thuja nebo Cypřišovec?

Od: nikol* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

budeme dělat živý plot. Jetšě nejsme definitvně rozhodlí, jestli thuje smaragt nebo Cypřišovec...Můžeme mi z vlastních zkušeností poradit? Budou na slunném místě, půda spíše jílovitá, na rovině. Jaké jsou + a - obou těchto stromků? Samozřejmě bych chtěla co nejmenší údžbu...U thují mám strach aby mi nezrezivěly ( nezhnědly ). . Díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máme plot z thůjí a jsme spokojeni. Dvakrát ročně střiháme, přihnojujeme cereritem. Když se střihá, tak nerezne, jen vevnitř, ale to je u thůjí normální. Přikládám ukázku.

Co na živý plot? Thuja nebo Cypřišovec?

ron*
hodnocení

0x

Cypřišovec je lepší než tůje. Rychleji roste, 60-90cm ročně, je mrazuvzdorný a snáší na rozdíl od tůjí i sušší stanoviště i horší půdy. V zimě si cypřišovec udržuje příjemně zelenou barvu.Tůje hnědnou.

Jinak je velmi vhodný habr. Neopadává, takže stejně jako jehličnany tvoří nepropustný plod celou zimu. Opadá až na jaře s novým listím. Rychle roste, snese jakýkoliv střih.

polinek*

souhlasím,,hlavně ta rez tam není tak aktuální..Neopadává.. Z habru je zase moc listí.. a zbytečná práce ,,tedy pro mne.už se straním listnatých porostů.

michalov*

Habr je opadavý .V zimě to je takové roští ve kterém chrastí suché listí podobně jako na dubu.Ne všechny listy si podrží přes zimu.

hodnocení

0x

Dobrý den Nikol. Máme stěnu z thují, (30 kusů) nestěžují si, jsem spokojená. Ale viděla jsem stěnu z Cypřišovce, ta je lepší. Kdybych zakládala novou stěnu, zvítězil by Ciřišovec. Druhou stěnu máme ze smrku, ( z náletových) ta je také pěkná, hustá a vysoká. Jen můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]