Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
udělala jsem si skalku a chtěla bych vedle ní, na okraj, dát malý keřík. Něco, co nevyroste, nebo se dá dobře stříhat. Nejlépe tak max. do 70 cm výšky.
Doporučíte mi prosím něco?
Děkuji
Dobrý den,
já mám dobré zkušenostmi s jehličnany. Jsou nenáročné a skalku dobře doplňují, vypadají přirozeně.
Mám u skalky sloupovitý jalovec. Dorůstá max 60-80cm při šířce 15-20 cm.
Z druhé strany mám plazivý smrk - výška 20 cm.Vhodné jsou také cypřišky.
Pokud chcete něco kvetoucího, je pěkná mandloň nízká, kvete na jaře, dá se stříhat.
Hodně záleží na tom, jak velkou máte skalku.
Dery,myslite jehlicnan?Treba zakrsle formy borovic.Treba takova kulicka vyroste 50-100cm,ale muzete zastipovat driv.Pinus nigra bambino.V podstate vsechny jehlicnany,maji i zakrsle formy,jde o to,co by se vam libilo.Nebo chcete listnac?Hlavne zalezi jestli mate skalku na slunci,nebo v miste keriku je polostin a tak.Hezke jsou lykovce,ale pozor jedovate,nebo do polostinu cechravy.Jakou mate predstavu,jak by mel asi takkerik vypadat.Kvetouci,jehlicnaty,se stalezeleny listnac?
i tak se dá ne?
doplněno 20.06.12 20:36:existuje- říká se mu Japonský šeřík ,,,Budlea ,,je meší a není tak robusní. Je to motýlí keř. Slétávají se něj motýli z dalekého okolí. Úžasně voní.
doplněno 21.06.12 12:40:přený název Komule Davidova najdete na googlu
doplněno 22.06.12 11:48:Buxus je velice drahý ,čarověníky ještě víc. Na skalku se dávají skalničky.Také modřínek,ale ten dělá binec. Také je krásná Šuškarda i ty větší chrpy.Co není velké.
Možností je veľa a väčšina drevín sa dá upravovať strihaním. Záleží tiež na stanovisku, ale predpokladáme, keďže sa jedná o skalku, že je umiestnená na slnku. Zakrslé tvary ihličnanov: Chamaecyparis obtusa, Pinus mugo "mugus", Pinus mugo "pumilio", vynikli by tu aj dreviny na kmienku Salix caprea "pendula", Larix na kmienku a veľa iných. Vďačný je Buxus, Spiraea bumalda, bršlen _ Euonymus fortunei. Veľmi pekný solitér do čiastočného tieňa je javor, jeho rôzne druhy a kultivary.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.