Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebovala bych poradit s cykasem,mám doma dva a porád mu žloutnou listy...už jsem zkoušela mnoho míst,různé hnojiva a rady z internetu a žloutne porád...může se k němu dát hnojivo ledek?Může být ted v létě venku?Nebo co potřebuje?Děkuji odpovědi
Příčin žloutnutí může být více. Nevím, jak je váš cykas velký. Jedna z příčin může být i přeléváním v zimním období a následné zahnívání kořenů. Pokud je to možné, tak nejprve překonrolujte kořenový systém. Zahnívající kořeny bych odstřihla. Nevím, jak často jste hnojila, takže bych při kontrole kořenů doporučila výměnu zeminy. Hnojit ledkem mi nepřipadá moc vhodné. Mám velmi dobré zkušenosti s hnojivem na pokojové rostliny ozdobné listem - Floria KH hnojivo na zelené rostliny. Používám ho již 2 roky ve slabší koncetraci než je uvedeno v návodu od února do října. Je v praktickém balení, krásně se rozpouští a vzhledem k tomu, že spotřeba je nízká, tak cena je přijatelná - asi 100 kč. Květiny po hnojivu jsou krásně přirozeně zelené.
Pro Polínka. Nějak postrádám k vašim fotkám radu. Víte jaký je rozdíl pěstování cykasu v českých podmínkách a na Kanárech? Návštěvou Kanárských ostrovů jste se mohla pochlubit např. ve volné diskuzi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.