Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dostala jsem Oleandr,ale v hrozném stavu.Byl omrzlý letošním mrazem co byl a dostal hodně zabrat,nic lepšího mě tedy nenapadlo než to co bylo omrzlé ostříhat.Raší na něm nové lístky,ale zajímalo by mě jestli ještě letos pokvete?Děkuji za odpovědi
No, udělala jste dobře, že jste omrzlé výhony sestříhala, ale jestli teprve raší mladé výhony, tak už to letos asi vykvést nestihne nebo až dost pozdě, proto koncem léta, jak půjdou noční teploty už více dolů, jestli bude mít oleandr poupata, přemístěte jej do místnosti, kde mu ale zajistíte dostatek sluníčka. Pak byste se ještě letos možná kvítků dočkala, ale venku na terase to fakt nestihne.
Dobrý den, Žížalko, nové, mladé výhony Vám letos nepokvetou. Ale pokud jste ostříhala vše špatné, můžete se těšit, že příští rok se už květy potěšíte.
Moje tchyně pěstovala oleandr snad 15 let. Byl bohatý, každým rokem nasadil květy, ale když měl začít kvést, poupata se nějak zatáhla, zaschla a nekvetl ani jednou. NIKDY. Proč, to nevím. Letos nám došla trpělivost a vyhodili jsme jej.
Když při našich dovolených v jižní Itálii vidíme ohromné zdravé keře oleandrů všech barev, kde si mohu natrhat i do vázy na stůl, vzpomenu si pokaždé na tu naši chudinku. Asi pro to nejsou u nás nejlepší podmínky. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.