Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
poradí mi prosím někdo čím zlikvidovat mšice na paprice, mam strach aby mrchy neskocily i na rajcata, okurky atp.
Preferuji ale nějaky řešeni bey chemie, stříkat se mi to moc nechce
Co vykouření skleníku? Jestli pomáhá tak čím a jak na to?
Díky Míra
0x
Ve skleníku můžete použít preparát Aphidius colemani - parazitickou vosičku - webové stránky www.biocont.cz Je to bez chemie a funguje to, jen ne tak rychle jako chemický postřik.
0x
Nebo bio prostredek Rock Efect.Ochrana rostliny je tedy kratce,ale mutze se pak i konzumovat.Letos tedy msice radi,mela jsem obalene vsechno.
Rock effect jsem letos použila a byl to děs. Nechala jsem se opět nachytat na reklamu v TV a líbila se mi opravdu krátká ochranná lhůta.Vše bylo celé oblepené -asi tím olejem, části plodů i rostliny jsou nyní asi po 1 měsíci po postřiku začernalé, asi nějaká plíseň- a z plodů to jde špatně omýt. Rostliny tak nějak přestaly růst- vůbec se jim nedařilo, i vzhedově vypadaly bídně. Stříkala jsem tím 2 x za sebou po několika dnech, ve skleníku to hnusně smrdělo. Ale musím říct, že se mšicím po postřiku dařilo opravdu výborně, byly tak nějak v pohodě. Byly obaleny tím olejíčkem a další jiné postřiky na ně moc nemohly. Z tohoto postřiku-jedno velké zklamání a to pěstuji papriky mnoho let, doposud se mi dařilo. Hnojím kvašenými slepičáky a papriky i jiné rostliny mám vždy v dobré kondici.
0x
Já používám Mospilan,,,ale také můžete mýdlovou vodu .Mšice na okurky nejdou ,ani rajčata.
doplněno 13.06.12 13:19:,,Ony ty babské rady jsou jako Alpa na zlámanou nohu ,chvilku se ztratí a opět se ukáží. Také jsem to kdysi dělala ,ale boj jsem prohrávala ,,,jak cigarety a i to mýdlo a jiné... Pokud máte hodně mravenců tak je to na ,,,,,
0x
Dobrý den. Na mšice ve skleníku můžete vyzkoušet Jar na nádobí. Vyzkoušela jsem na třešni, která byla hodně napadená mšicí. Do 1 litru vody jsem dala 1 štamprle, Jar. Dole pod papriky dáte na zem pomačkané noviny, které mšice zachytí. Jak budete rozprašovačem stříkat, mšice to úplně smyje dolů. Mšice i Jar, zachytí dole noviny. Pak můžete vodou vše zalít a papriky budou čisté. Původně jsem dostala radu, ať vyzkouším mýdlo, je dobré, ale Jar je rychlejší. Jen můj názor.
doplněno 01.08.12 17:57:Četla jsem si noviny a čtu, jak je to s tabákem a mšicema. Tabák se má vařit, pak cedit, teprve potom ředit a postříkat mšice. Je tam babská rada i na slivušky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.