Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špendlíky

Od: tilka odpovědí: 8 změna:
POtřebuji zjistit, jestli ještě existuje nějaká ovocná školka, od které bych mohla koupit mladé stromky tohoto výborného ovoce, které se ztrácí z našich zahrad a je to velká škoda. Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eva*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ptala bych se i na krtekcentrum.cz, na zahrada.cz a dala bych si inzerát do časopisu Zahrádkář.

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Hovoříme-li o stejném ovoci - švestka žluté barvy, podařilo se mi letos sehnat rouby a pokud všechno vyjde jak plánuji, mohly by být na podzim k dispozici stromky. Bohužel nemám roubů nadbytek, tudíž Vám je nemohu žádné poslat. Pokud si neporadíte jinak, poptejte se koncem léta znovu na těchto stránkách, možná pro Vás budu moci něco udělat. Hodně zdaru.

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Tilko, včera (30.03.05) jsem viděl v ostravském Hornbachu stromky, které chcete. Mají je pod názvem Goldschwestzke za cca 700 Kč/ks, jsou pěkné, vzrostlé. Pokud jste z jiné části ČR, podívejte se ve svém okolí po nejbližším Hornbachu, nebo zkuste i jiné baumarkty se zahradnictvím. Možná budete mít štěstí. Hodně zdaru.
tilka
Děkuji ti za typ. Celkem mě to i dojalo, že sis to pamatoval. Nicméně v Ostravě už je bohužel měli vyprodané, ale paní mi slíbila, že je asi budou znovu objednávat, když je takový zájem a vzala si telefonní číslo, že mi pak zavolá. Byla jsem překvapená ochotou, v těchto marketech neobvyklou. Tak ještě jednou díky... Snad po dvou letech se mi to podaří...
al bunda*
Rádo se stalo, bylo mi ctí a potěšením. Jinak jak jsem uvedl, něco jsem narouboval, uvidím, kolik se toho přijme. Když tak na podzim se ozvu na e-mail nebo tady. Hodně zdaru.
tilka

Ahoj, chtěla jsem ti jenom napsat, že jsem nakonec byla úspěšná, mám zasazené dva krásné stromky/naroubované/ špendlíků, už raší, těším se, že tak za tři roky bude i trochu na ochutnání. Tak kdyby ti rouby nevyšly, ozvi se.

al bunda*
Letos jsem měl"zelené"ruce. Přijalo se mi naprosto všechno, co jsem narouboval - nejen špendíly. ale i meruňky, jaderničky, třešeň Donisenova (ta je čistě celá jen žlutá, bez jakéhokoli růžového nebo červeného nádechu, prostě"bělice"). Dávám přednost starým odrůdám, nejsou možná tak výkonné jako ty moderní, na druhé straně zase mám pocit, že nejsou přešlechtěné a mám k nim i citový vztah - staré stromy, které dnes mám, rouboval ještě můj dědeček a sázeli jsme je spolu, když mi byly tak 3-4 roky. Trochu se ohlížím po Německé Rychlici - to je nejranější třešeň, říkali jsme jí májůvka, protože dozrávala někdy už v posledním květnovém týdnu - už ale není ve školkařském sortimentu (mezi povolenými odrůdami). Kdybys je našla někde ve svém okolí, dej vědět - jsou to drobnosti, které mi připomínají dětství...:) No nemládnu*frajer*. Hodně zdaru.

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Tilko,

špendlíky zase mají v ostravském Hornbachu (08.05.2005). Jsou to asi 2m vysoké stromky v kontejneru, za cenu, kterou už jsem Vám sdělil. To pro případ, že Vám zapomněli zavolat. :)Příjemný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]