Nejste přihlášen/a.
Mám necelý rok vyžínač od Mounfildu.
Vybral jsem si trochu dražší, aby něco vydržel. Při prvním sekání mi před rokem upadla sekací hlava.
Odnesl jsem na reklamaci a byla uznána. Byl ustřižen slabý kolíček, který unáší tu strunovou hlavu.
Reklamace uznána, opraveno výměnou (prý o tom ví, že se to děje)
To už jsem si říkal, že to není normální, protože to co je potřeba na zahradě dosčistit, není nic co by mělo vyžínač namáhat.
Po opravě jsem posekal a uklidil na zimu. Před měsícem jsem přišel domů a žena mi hlásí, že už zase nefunguje.
Odnesl jsem po druhé. Po 14 dnech mi před pár dny volal:
Je ustřižený hnací kolík - špatná údržba, prý nebyl čištěn kryt a struna se neořezávala a se stroj přetěžoval.
Samozřejmě jsem se zhádal, protože nic jiného, že ten výrobek stojí za nic a ta slabá osička se bude ukroucet pořád, dokud jí nenahradí lepší.
Reklamace se neuznává, oprava by stála 350Kč! Řekl jsem že nic za 350 opravovat nechci a že jsi pro to přijdu a práskl jsem s telefonem.
Píší o radu proto, jak mám jednat dále. Samozřejmě si to nechci nechat líbit, protože vim, že ta sekačka neudělala žádnou službu.
Jedno co mě napadlo, že jsem pročetl návod a nikde tam nic neni o čištění krytu o tom co říkal.
Zřejmě viděl povytaženou strunu, kterou žena vytáhla když koukala do vnitř proč se to netočí.
Snad mi někdo poradíte co dál. Ten krám jsem ještě nešel vyzvednout.
Děkuji.
Já nevím proč, ale tento řetězec hobby nářadí nemám rád. Tedy vím proč - tou úžasnou mediální masáží, kterým dokáží méně inteligentním spoluobčanům nabulíkovat třeba to, že slevy končí ten a ten den, ale jelikož je zájemců skutečně hodně, oni to ještě pár dní prodlouží (i když na to dle vlastního vyjádření děsně prodělávají). Nebo ten s americkou asociací výrobců bazénů, kterým není lhostejná situace chudáků kdesi v ČR a dotují proto polovinou ceny své skvělé výrobky...
Kvalita zboží od Béďi je klasicky hobbymarketová, ceny rozhodně vyšší, plusem je širší výběr, otevírací doba a poměrně hustá prodejní síť. Mínusem naopak to, jak se staví k reklamacím. V hobbymarketu většinou dělat potíže nebudou a mám zkušenost, že vrátí peníze i u věcí, kde by reklamační technik potvrdil chybnou obsluhu. Naopak u Béďi Vás utlučou.
Tím ale neříkám, že si Béďa nenajde své zákazníky. Ale můj názor je, že podobnou cenu lze koupit kvalitní výrobky (třeba Honda, Dolmar, Vari). Ale to jsou značky, které díky nepoměrně horšímu marketingu zná mnohem méně lidí...
Tak je to úplně jasné, jak to dopadne. Trochu se tam vyvztekám a pak to popadnu o nefunkční si to odnesu domu.
Pak si to budu muset svépomocí opravit. Ještě, že tam není spálený motor.
Děkuji všem za odpovědi, všechny byly správné .
Ale jedno vím mound - fild už nikdy!
Mám jen pilu Oleomac spokojenost, když s ní něco bude, ať zapomenou, že půjdu k nim.
A konečně jsem pochopil co znamená 7 let záruka - chyba uživatele
Tak tohle je fakt hodně složitý... já jsem musel až na ČOIku, ale co s tím bylo patlání a nakonec to dopadlo tak napůl. :-/ Jinak bych řekl, že záleží na jakýho idiota v tý prodejně narazíte, pak jedině asi tu ČOIku. Nebo pokud jste rázná povaha, tak se prostě nenechat a pořádně je zjebat... No nic, asi jsem moc nepomohl. )
To co jste psal na konci, to by 100pro pomohlo, avšak to tak důrazně jak by bylo potřeba neumím.
Dobry vecer, COIka vam nepomuze. Nejlepsi v tomto pripade je, vzit si soudniho znalce, ktery potvrdi ze vyrobek mel vadu diky sve konstrukci a tudiz je narok na zarucni opravu, nebo rekne ze chyba je opravdu u vas. V prvnim pripade mate u soudu vyhrano a po nekolika letech se tedy dockate ze vam to uznaji jako zaruku, a snad proplati toho znalce.
No jo, ale ma to cenu delat pro par stovek? A JSME U TOHO. NA TO SPOLECNOST MOUNTFIELD HRESI A VI ZE JI TO VSECHNO PROJDE, PROTOZE JEN BLBEC SE BUDE SOUDIT, CO?
a cemu se divíte levne veci stoji za 2 veci a z retezcu ktere si nechaji na zakazku udelat orezane verze pro hlupaky je to normalni. uz jsem 2x slysel ze wapku co mam od karcheru jsem koupil predrazenou (25 000,- primo na skladu karcheru) a 2x jsem se smal tem co si ji koupily v obi za pulku vizuelne stejnou ale klekla obema a moje drzi a udrzba je max vypusteni vody v zime a to jen nekdy
Dobrý den, zkuste kouknout na www.dtest.cz, tam je poradna pro reklamace nabo kontaktujte Úřad pro ochranu spotřebitele.
Reklamace u Mounfildu - děs a běs. Jsou placení za to, že reklamace neuznávají. Jen otrlé povahy se hádají a někdy uspějí. Záleží na koho narazíte a jak moc zákazníků před vámi uspělo. Pokud už dost, tak jste bez šance, majívyčerpaný limit uznaných reklamací. Brání se zuby nechty a většinou vyhrajou. Spoléhají na to, že si znalce nebudete platit a pokud ano, mají už připraveného svého znalce. Pak už je jen soud - ale v č e c h á c h? Vyhrává většinou ten co má víc peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.