Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnojite Hortenzie i na list?

Od: juglans® odpovědí: 3 změna:

Dobry den,mate prosim nekdo zkusenosti s hnojenim Hortenzii na list nebo i jinych rostlin?.Zajimalo by me za jak dlouho je znat ze listy vypadaji svezi,zazelenaji se?.Hnojila jsem i zalivkou,jelikoz vim,ze hnojeni na list nestaci jako nahrada vyzivy.Nevim proc,ale proste nikdy jsem to nedelala,vzdy jen zalivkou,tak bych stala o vase zkusenosti.Jestli se muzu tesit uz po prvnim hnojeni ze svezichlistku,nebo az po opacku?Hortenzie nemely chlorozu,ale myslim si,ze by prece jen mohly mit listy celkove o krapitek tmavsi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

Juglans - hortenzie nemám, ale všechny rostliny, které jsem kdy přihnojila na list Vegaflorem mi ožily před očima. Když nepřeženete koncentraci, nemůžete rostlině ublížit a efekt uvidíte sama. Chce to jednou vyzkoušet a pak už tomu člověk věří. Jiná hnojiva jsem nezkoušela, jen ten Vegaflor (rajčata, papriky, růže, vistárie, jabloně, višeň, brambory - vyzkoušeno úspěšně), ale prý se to dá pošplíchat i určitou slabší koncentrací Kristalonu.

hodnocení

LImetko,diky.Vcera jsem shanela kristalon a zrovna nemeli,koupila jsem nejake tekute hnojivo na kyselomilne a precetla,ze se muze i pouzit na list.vcera jsem postrikla navecer,dnes prselo,coz je dobre.no a efekt sleduji.zatim mi prijdou stejne,uvidim do tydne,jestli nastane zmena.Moc mi na nich zalezi,pestuji tretim rokem,v loni kvetla jen jedna ze sedmi,ale byla jsem za to vdecna.Letos maji nasazene snad vsechny a ta lonska nejvice asi 25 poupat zatim,Jsou to jeste male keriky,pred tim mi nekolikrat zmŕzly.u nas je tezke Hortenzie pestovat.Ale jsem s nimi tak trochu posedla.Byly krasne modre u bridlicove zdi,vypadalo to kouzelne.S vegaflorem zkusenost nemam,neobsahuje vapnik?

hodnocení

Dobry den Limetko,jeste jsem koukala ,cim jsem tovlastne hnojila.Tak nazev je Hošticke hnojivo s Guanem,nebo tak nejak,jde o trus ptaku.no a dnes jsem koukala zda jsou listky zelenejsi a ono nic.Jsou stale svetle.Zkusim za tyden znovu a pak se poohlednu asi po jinem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]