Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte tento stromek

Od: mirpo odpovědí: 17 změna:

nevim si rady s názvem tohoto stromku co mi roste na zahradě

Poznáte tento stromek
Poznáte tento stromek #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

3x

Arónie. Spousta receptů, vynikající šťáva, ještě lepší víno.

hodnocení

2x

hejzlar.cz/... :) Černá jeřabina. Když na tom serweru poklikáte, dozvíte se recepty a léčivé účinky

hodnocení

2x

je to určitě arónie = temnoplodec = černý jeřáb... mám na zahradě keř ale i stromek, naroubovaný na kmínku... plody jsou velice zdravé - pokud vám ptáci něco nechají, můžete zpracovat na šťávu, džem apod.

Já myslel, že áronie a černý jeřáb jsou dvě různé rostliny?

Kartaginec, nene, je to totéž. Koukněte do odkazu v mé minulé odpovědi.

Há si našel tohle:Jméno temnoplodec vystihuje podobu plodů _ malviček _ nadmíru zajímavého keře až stromu. Mnohem známější je ale pod názvem arónie, pocházejícího z latinského Aronia melanocarpa. Lidově je také nazýván černým jeřábem, kterému je svým plodenstvím opravdu podobný. Zde se, pravda, mluví o jeřábu a ne o jeřabině, ale jeřadina snad není strom, ale jeho plod, ne? Na druhou sdranu černý jeřáb jako synonymum k aronii používá kdekdo. Zkrátka, zase ta trapná nejistota
jirbar*

Už zraje. Mám posledních 5 lirů vínečka. Dobré, zdravé. Má tak 16% takže jak se říká. Je jedno co piju, hlavně že se motám.

hodnocení

0x

Je to neviděnec neviditelný

doplněno 09.09.13 17:14:

Á,pardon,už je vidět,omlouvám se

isteron
hodnocení

0x

Skús si nahodiť na Google obrázok, mne sa zdá, že je to čučoriedka. Plod je jasný, ale už nepamätám, aké ma listy.

ker

Není to "čučoriedka" Je to naprosto jasně Aronia melanocarpa.

fribble*
hodnocení

0x

Pokud plod v řezu vypadá tak jako na obrázku, je to černá jeřabina. pokud je v řezu světlejší, bude to spíš některá z kanadských borůvek. Těch je tolik druhů, že to jde těžko blíž určit, ale všechny mají "borůvkovou" chuť.

Poznáte tento stromek #3

Borůvky nemají šušinku, bubáčka, jaká je na původní fotce.

hahanaj*

mohla by to být aronie

fribble*

Že by?

doplněno 10.09.13 08:34:

To babkazov - trošku borůvek z naší zahrádky ...

Poznáte tento stromek #4

ker
hodnocení

0x

Aronia melanocarpa (Tmnoplodec) lidově "černý jeřáb".

ker

...a není to stromek,ale keř.Opadavý a nižšího vzrůstu.

harambe*
hodnocení

0x

Černá jeřabina, podle listů a seskupení plodů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]