Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růže z Jericha

Od: kath odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

můžete mi, někdo, prosím, poradit, kde mohu koupit Růži z Jericha? Jsem z Prahy. Moc děkuji za jakoukoli radu. Kačka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj nabízejí ji v Popronu - www.popron.cz - ale bude i dostupná - a to zejména v pražských velkoobchodech s kětinami...měj se fajn R.

*smich*ten Popron je dobrej fór*smich*

Růže z Jericha je název více rostlin. Tuším ale, že Kačce nepůjde o Zimoléz, který je opravdu k dostání v mnoha obchodech či zahradnictvích. Rostlina, kterou ona hledá, bude k nalezení spíš u zásilkářů - např.

www.luxus-shop.cz/sindex.php?akc=detail&idvyrb=143

tam jí dodávají za 149 kaček, ceny jsou různé, někde chtějí i tři stovky... Doporučuji dobře se seznámit s návodem k pěstování (asi nejlépe hledat Růže z Jericha rostlina)

->

Jo, zapomněl jsem dodat, že je ji nutno hledat v oddělení RŮZNÉ!

Toto se tam o ní píše:

Tajemná rostlina plná života. Růže z Jericha pochází z pouštních oblastí Izraele a Jordánska. její latinský název zní Selaginella lepydophylla, česky choulivka jerišská. Protože se dá bezpočetněkrát probouzet k životu, říká se jí také rostlina znovuzrození.
Použití: Když chcete, aby tato rostlina rozkvetla, podržte jí chvíli pod tekoucí vodou. Pak jí vložte do mělké nádoby a přelijte jí vodou. Stačí, když spodní část rostliny (její kořeny) stojí ve vodě. Zažijete neuvěřitelný přírodní zázrak. V průběhu 8 hodin se toto na první pohled mrtvé klubíčko změní v atraktivní zelenou rostlinu. Pokud nechcete čekat, můžete ji zalít i vařící vodou. Rostlině se nic nestane. Poté se může celý týden nechat ve vodě. Protože je to pouštní rostlina, potřebuje i málo vody. Proto také potřebuje po tomto zavlažení minimálně dvou-týdenní suchou fázi. Aniž by zašla, zachová se suchá i tisíciletí.

ukulele*
POZOR! Skutečně se nejedná o vtip, mimo cd a dvd a ostatní zboží skutečně firma Popron ve svém katalogu nabízí dvě rostliny růže z Jericha asi za 149 kč jako dárek do pokojové zahrádky, takže strejdo, jestli to mé tvrzení považuješ za fór, tak to Ti stačí k zasmání opravdu málo - něco s tím dělej!

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
P.R.I.U. Růže z Jericha 169,- Kčokopírováno z www.popron.cz!

*smich**smich*Hele, tak se s tím nemoř... Já jsem to fakt považoval za dobrej fór, protože vím, že existuje píseň Růže z Jericha a domníval jsem se, že ji Popron má v hudební nabídce... Já se docela rád zasměju, tak mi to dopřej. Když se ještě jednou mrkneš na ten svůj původní text, dáš mi za pravdu, že jsem si to tak mohl vysvětlit...

... a nesnaž se mě přesvědčit, že jsi nějaký morous, když ti k rozhořčení stojí tak málo...

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
sakra, nedaří se mi sem vložit okopírované stráky z popronu, ale stále mají růži v nabídce!
ukulele*

Všechno dobrý, strejdo, a jsem morous, to máš pravdu...

čus a hezkej den přeju...

kyklop*
Návod jak pěstovat Růži z Jericha je popsán ve Švejkovi. To se vezme suché kravské lejno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]