Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DRACENA

Od: tekooman* odpovědí: 8 změna:

Prosim poradte, hnednou mi konecky listu Draceny i po sestrihnuti hnedych konecku, zemina neni vlhka, co mam delat?diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Hnědé skvrny na listech:
Příčinou je zcela jistě nedostatek vody. Jejich substrát musí být stále vlhký.

Hnědé špičky a žluté okraje listů:
Nejčastější příčinou je suchý vzduch. Převážná většina Dracén totiž potřebuje dostatečně vlhký vzduch. Květináč tedy vždy obložte vlhkou rašelinou (hehe, samozřejmě zavnitř) a také nezapomínejte její listy pravidelně zvlhčovat. Další příčinou může být také chladný průvan a rovněž sucho v substrátu. Suchý substrát také způsobuje vznik hnědých skvrn na listech. Ať se daří...

tekooman*
hodnocení

diky moc za odpoved, kazdy den pouzivam rozprasovac, navic mam vedle ni fontanu, takze vlhkost by mela byt dostacujici, nemuze byt problem ve svetle?mam pokoj na severni stranu takze svetla moc neni, proto myslim ze jednou tydne zalevat staci

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
tekooman-Použivej rozprašovač apon jednou týdně ji musíš rozprašovačem zvlhčit zatím mě to pomahá taky mě to dělala ale hodně ji vadí prostředi kde je plyn.SO.
tekooman*
hodnocení

diky za odpoved, rozprasovac ale pouzivam skoro kazdy den, navic mam hned vedle fontanu, takze ve vlhkosti by nemel byt problem, mam pokoj na severni stranu, takze svetla moc neni, tak myslim, ze zalevat jednou tydne staci
Dracen je mnoho druhů, myslím si, že ačkoliv je ta vaše v severním pokoji, pokud tam zrovna nejsou závěsy, nedostatkem světla netrpí. S tím rosením to zas není až tak nutné moc přehánět - to je důležité hlavně během zimy, kdy je v bytech podstatně sušší vzduch díky topení v ÚT. Stále mám dojem, že tam bude opravdu nějaké to proudění vzduchu... Zdravím.
tekooman*
hodnocení

balkonove dvere mam na druhe strane pokoje a balkon otviram az tento tyden, kdy jsou venku opravdu velka tepla, mam hnede konecky dal zastrihavat?pokud ano jakym zpusobem do spicky?

Aha, od světla na druhé straně pokoje - tedy by opravdu mohlo jít též o nedostatek světla, zvlášť, pokud se jedná o druhy s barevnými listy. Ale stále si myslím, že té rostlině je zima. Voda, kterou ji rosíte - je vlažná? Přesazujete ji někdy? Hnojíte? Kde ta rostlina byla dříve? Stále na tomto místě? Nebo jste ji odněkud přestěhovala? Odkud, z jakého prostředí? Snad tady by mohla být i odpověď...

Střihat jakkoliv, ale ne do živé tkáně...

Je mi to všechno ale opravdu divné, v domě máme dracen pět a všechny rostou jak divé ačkoliv jsou v různých prostředích...

tekooman*
hodnocení

Jedna se o dracenu marginata, koupil jsem ji pred 3 mesici a zatim se drzela dobre, hnojim jednou tydne hnojivem na listove rostliny, zalevam jednou tydne ze spodu, vodu, kterou ji rosim je minimalne den odstata, tedy by mela mit pokojovou teplotu, nektere listy uz maji temer 5cm hnede konecky, mam je tedy odstrihnout?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]