Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravek na mšice

Od: emilka1958* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,má někdo osvědčený přípravek proti mšicím na zahradě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Ahoj, PIRIMOR.

myse*

Taky Pirimor...ale ty mrchy se pořád vracejí... *zed*

hahanaj*
hodnocení

0x

já dneska stříkala Fastem /Fast proti mšicím a jinému hmyzu/

cesmina*
hodnocení

0x

Jedna paní mi poradila ,že nejlepší je výluh z tabáku.Já dělám z cigarety a asi 2l vody.Výluh naleji do rozprašovače a postříkám.Musí se to dělat opakovaně.Prostě dokud není po nich.Cesmína

poznámka k tabáku: tabák a výluh z něho obsahují nikotín.

Nikotin je velmi silný a rychle působící jed, smrtelná dávka pro člověka činí asi 40 až 100 mg. Zvláště při výluhu většího množství tabáku na povrchu kapaliny je tenká vrstvička nikotínu, stačí namočit prst s malou rankou, nebo nechávat na pokožce vstřebávat delší čas a je na problém zaděláno!

Při trošce opatrnosti výluh z tabáku používám delší čas, ovšem dávám pozor, aby to bylo jen na listy, teda dokud nejsou plody. Jinak je třeba dodržet ochrannou lhůtu a plody řádně omýt!

doplněno 04.06.12 17:27:

výluh se dělá za studena! Někdo tabák, nebo třeba jen listy tabáku fermentuje, povaří - podusí v tlakovém hrnci, tam je potom silný vývar s nikotínem a třeba ho před použitím naředit a vyzkoušet na vzorku rostliny, zda to rostlina přežije a mšice ne...

takže bacha!

hodnocení

0x

Postřik chcete na určité rostliny, nebo na všechny rostliny napadené mšicemi?

hodnocení

0x

Nachytej si pár škvorů a vybodni se na chemii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]