Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strom do mokra

Od: rudiik® odpovědí: 12 změna:

Zdravím! Chtěl bych se zeptat, jaký je vhodný strom na vlhkou zahradu. Je to západní strana, celkem dost sluníčka, ale i přes to je půda hodně vlhká, rostou tam mechy i blatouchy. Rád bych vysadil nějaký strom(-ek), který by trochu té vlhkosti stáhl k sobě.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Kroucená vrba vodu miluje, chce jí stříhat. Břízy, když budou mít vodu, tak vám vyroste i 20 metrů vysoko. Vlašský ořech, miluje vodu, také vyroste do výšky a udělá pěkné sezení.

hodnocení

Díky za tip. Břízu raději ne, to by mne alergici neměli moc rádi, ale ten ořech zní dost dobře, poohlédnu se po něm.

Javor jasanolistý, také hodně miluje vodu.

imrous*
hodnocení

2x

Ahoj. Kroucená vrba, nebo bříza.

hahanaj*
hodnocení

0x

Zasaď kroucenou vrbu ,ta vodu miluje a navíc ti udělá parádu

narf
hodnocení

0x

Každý strom bude s růstem vysušovat. Nějaký šaramantní:

magazinzahrada.cz/...

Listnáče opadavé ale napodzim znečisťují. V Průhonickém parku jsem viděla takový jehličnan vedle potoka, s visícími krásně silně ojehličenými sloupečkovými větvemi, ohromně dekorativní, ale co to bylo...?

jamminn
hodnocení

0x

Já bych vám doporučil vrby, konkrétně Salix Alba, je to rychlerostoucí dřevina která roste do kmene

Strom do mokra

qqqqqqqq
hodnocení

0x

Nejlepší strom do vlhka je vrba (a nejkrásnější). :)

michalov*
hodnocení

0x

Hodně vlhkosti spotřebuje bříza. I tráva pod ní usychá. Ve vlhku poroste kažká,ale pokud chcete břízku,která se specializuje na vlhka,tak je to bříza pýřitá (Betula pubescens). Rychle roste a vlhko miluje například Metaseqoia,ale pokud přijdou pozdní mrazíky,špatně je snáší. Já bych byl také pro vrbu. Můpžete sadit ale i třeba olši.Já bych to vlhko bych neřešil.Je to specifický biotop a můžete ho použít k pěstování vlhkomilných rostlin.

hodnocení

Diky vsem za napady a doporuceni. Zatim vitezi oresak a mozna i nejaka ta vrbicka :)

hodnocení

0x

Jk jiz bylo psano,vrba,briza,radeji vic briz.Jedna vypije za den treba 10 kybliku.

sunlove22
hodnocení

0x

Dobrý den, i túje se hodí, ve své domovině roste na bažinách a potřebuje stále vlhko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]